23.1.09

Yle Uutiset 23.1.2009

Helsingin vastaanottokeskuksessa asutaan ullakolla

Helsingin vastaanottokeskuksessa on turvauduttu turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen viime syksystä lähtien. Tilan puutteen vuoksi osa turvapaikanhakijoista on majoitettu ullakolle.

Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen kertoo, että keskus toimii nyt äärirajoilla. Tällä hetkellä keskuksessa on 250 turvapaikanhakijaa. Yleensä jo 200 henkilön majoittaminen on hankalaa.

Helsingin vastaanottokeskus on tarkoitettu vain turvapaikanhakijoiden läpikulkuun ja hakijoiden pitäisi siirtyä kuukauden sisällä saapumisestaan muihin vastaanottokeskuksiin. Markkasen mukaan tilaa ei kuitenkaan ole missään, ja turvapaikanhakijoita asutetaan yksityisiin majoitusliikkeisiin, kansalaisopistoihin sekä uusiin ryhmäkoteihin.

Muun muassa Espooseen on lyhyen ajan sisällä perustettu useita ryhmäkoteja yksin Suomeen saapuneille alaikäisille. Heitä on yhteensä noin 650. Helsingin vastaanottokeskuksessa yksin tulleita alaikäisiä ei ole.

Ruuhkatilanteen helpottamiseksi Helsingin ja Metsälän keskuksista siirtyi maanantaina yhteensä 40 turvapaikanhakijaa yksityiseen majoitusliikkeeseen Syvälammelle Suomusjärvelle. Vastaanottokeskuksen johtajan mukaan ongelma on se, että yksityisistä majoitusliikkeistä puuttuvat muun muassa terveyspalvelut. Ruoan ja majoituksen järjestämisessä auttaa Punainen Risti.

Lähde

Ei kommentteja: