17.1.09

Kaleva 17.1.2009

Miesjoukko pahoinpiteli turvapaikanhakijan Kemissä

Turvapaikanhakija joutui joukkopahoinpitelyn uhriksi varhain lauantaiaamuna Kemissä. Mies poistui keskustassa sijaitsevasta ravintolasta aamuneljän aikaan, kun hänen kimppuunsa hyökkäsi noin 20 hengen miesjoukko.

Turvapaikanhakija sai vammoja pään alueelle. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä. Se epäilee, että rikos sisälsi rasistisia motiiveja.

Kemissä sattui lauantain vastaisena yönä myös toinen rikos, jolla epäillään olevan rasistisia motiiveja. Kemin vastaanottokeskuksen pihaan tuli kolmen aikaan yöllä joukko suomalaisia miehiä, joista osa rikkoi yhden sen ikkunoista. Vastaanottokeskuksessa oli tapahtuma-aikaan nukkumassa useita henkilöitä. Rakennukseen lensi ikkunan sirpaleita, mutta kukaan ei saanut vammoja niistä.

Teon jälkeen miehet pakenivat paikalta. Heitä ei ole tavoitettu.

Joukkotappelu myös edellisviikonloppuna

Ulkomaalaisten ja suomalaisten välillä oli kahinointia Kemissä myös edellisenä viikonloppuna. Tuolloin noin 20 ulkomaalaisen ja viiden suomalaisen joukko otti yhteen kaupungin keskustassa.

Poliisi tutkii lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sattunutta tapausta pahoinpitelynä. Poliisi on kuullut asian vuoksi runsaasti osallisia ja todistajia. Kuulustelut jatkuvat lähipäivinä ja poliisi pyrkii selvittämään tapahtunutta edelleen.

Poliisilla ei ole tietoa, onko kaikilla kolmella tapauksella yhteyttä toisiinsa. Se selvittää tämän mahdollisuutta yhtenä tutkintalinjana.

Peräpohjolan poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista näihin tapahtumiin liittyvistä havainnoista numeroon 071 8766154. Havaintoja voi ilmoittaa myös sähköpostiosoitteeseen vihje.kemi@poliisi.fi.

Kemin vastaanottokeskus avattiin marraskuussa. Siellä on noin 150 paikkaa.

Lähde

Ei kommentteja: