30.1.09

Helsingin Sanomat 30.1.2009

Myyjä lukitsi ryöstäjän kultasepänliikkeeseen

Ryöstäjää paennut myyjä lukitsi veitsellä uhannen virolaismiehen kultasepänliikkeeseen Helsinginkadulla perjantaina iltapäivällä.


Hesarin Kello ja Kulta -kultasepänliikkeeseen tuli kello 14 jälkeen virolainen mies ryöstöaikeissa. Kun liike oli tyhjentynyt muista asiakkaista, otti mies esille kääntöveitsen, jolla hän uhkasi yksin jäänyttä naismyyjää.


Myyjä ei aikaillut tilanteessa. Hän pakeni ulos ja lukitsi ohikulkijan avustamana ulko-oven, jolloin ryöstäjä jäi sisälle nalkkiin. Mies ei tehnyt kiinni otettaessa vastarintaa.


”Poliisilla oli helppo tehtävä napata hänet sieltä kiinni”, kiittelee rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisista.Nainen sai lieviä vammoja ulospakenemisen yhteydessä. Hän oli tapauksesta luonnollisesti järkyttynyt, vaikka toimikin tilanteessa rohkeasti.


”Myyjälle tämä on rankka kokemus, kun veitsellä uhataan. Siitä voi tulla ikuisia traumoja”, Halme toteaa.


Poliisi tutkii rikosta törkeän ryöstön yrityksenä, koska teossa käytettiin hengenvaarallista teräasetta.


Helsinkiläinen kultasepänliike joutui kolmannen kerran ryöstön kohteeksi kuukauden sisällä.


Helsingin Mikonkadulla sijaitseva Westerbackin koruliike ryöstettiin aseella uhaten 27. joulukuuta. Ryöstäjät saivat huomattavan saaliin.


Malmin Korupajan ryöstö puolestaan epäonnistui kuun puolivälissä. Turvatoimien ansiosta ryöstäjä saatiin kuitenkin kiinni heti liikkeen ulkopuolella.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy olla sairas jos viitsi etsiä ulkomaalaisten/ulkomaalaisperäisten ihmisten tekemistä rikoksista artikkeleja. Ei ne auta todistamaan että neekerit on perseestä.