8.1.09

Iltalehti 8.1.2009

Äiti hakkasi poikaansa vuosia

Helsinkiläinen nainen pieksi poikaansa kädellä ja remmillä vuosien ajan.

Pahoinpitelyt alkoivat pojan ollessa 5 - 6-vuotias ja jatkuivat kunnes tämä oli 12-vuotias ja muutti asumaan isänsä luokse.

Äiti rusikoi poikaansa sekä "kasvatuksellista syistä" - esimerkiksi kun tämä oli nyrpistänyt ruoan vuoksi - että silloin kun nainen oli muutoin vain huonolla tuulella.

Poika ei kertonut pahonpitelyistä ennen kuin 11-vuotiaana isälleen. Tällöinkin hän olisi halunnut, ettei isä tee asiasta ilmoitusta viranomaisille.

Harkinnan jälkeen isä kuitenkin teki ilmoituksen lastensuojeluviranomaiselle. Ilmoitus johti pitkälliseen tutkintaan, sosiaaliviranomaisten tekemään rikosilmoitukseen ja aikanaan oikeudenkäyntiin.

"Iloinen ja terve lapsi"

Tuoreella päätöksellään Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan naisen pahoinpitelystä 70 päiväsakkoon. Pienituloisen naisen tulee maksaa sakkoja yhteensä 770 euroa.

Oikeuden mukaan nainen oli pahoinpidellyt poikaansa toistuvasti vuosina 2001-2007. Oikeus katsoi raskauttavaksi sen, että lyönnit olivat kohdistuneet vastaajasta riippuvaisessa asemassa olevaan lapseen.

Ratkaisussaan oikeus muistutti, että ruumiillinen kuritus on lainvastaista Suomessa kaikissa muodoissaan.

Nainen kiisti väitetyt pahoinpitelyt. Äidin mukaan hän oli yhden ainoan kerran läpsäissyt poikaansa avokämmenellä. Se kerta ei ollut edes sattunut.

Samaa todistivat ulkomaalaistaustaisen naisen nykyinen aviomies, tämän äiti sekä naisen ystävätär. Heidän kaikkien kertomusten mukaan perheen asiat olivat kunnossa ja poika iloinen terve lapsi.

Käräjäoikeus ei syytetyn lähipiirin kertomuksia uskonut vaan uskoi enemmän poikaa, joka on oikeuden käsityksen mukaan kertonut asioista samansisältöisesti ja liioittelematta kautta koko prosessin.

Lähde

Ei kommentteja: