2.2.08

Yle Uutiset 2.2.2008

Lompakko- ja pankkikorttivarkaudet lisääntyneet

Lompakkovarkaudet ovat yleistyneet Suomessa viime vuosina. Kokonaisvahingot lompakko- ja pankkikorttivarkauksista ovat kohonneet jo noin sataan tuhanteen euroon, vaikka yksittäinen tapaus rajoittuukin yleensä muutamaan sataan euroon.

Tekijät ovat yleensä ulkomaalaisia, ja tekotapa samankaltainen. Ensi tekijät kurkkivat pankkiautomaatillta tunnusluvun, varastavat lompakon ja nostavat tililtä rahat. Varkaita vastaan auttaa huolellisuus, sanoo rikoskomisario Heikki Miilunpohja Jyväskylän rikospoliisista:

- On oltava tarkkana ja riittävän huolellisia silloin, kun tunnuslukua näppäillään. Kun lompakossa pidetään sitä pankkikorttia, niin se ei saisi olla avoimessa kassissa, vaan mieluummin siellä sivutaskussa vetoketjun takana. Tämä kassi olisi hyvä pitääsuljettu. Tällöin varmaan jo huomaa jos sitä lompakkoa yritetään anastaa, Miilunpohja sanoo.

- Tällainen huolellisuus on minusta tässä ennen kaikkea etusijalla. Ja sitten jos huomaa että kortti häviää, niin on heti tehtävä sulkuilmoitus, että sieltä ei päästä enempää rahaa viemään, rikoskomisario jatkaa.

Jyväskylässä vangittiin eilen kolme Romanian kansalaista, jotka olivat varastelleet lompakkoja.

Lähde

Ei kommentteja: