8.2.08

Helsingin Sanomat 8.2.2008

Romanialaismiesten varkaussuma toi ehdollista vankeutta

Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kolme Espanjassa asuvaa Romanian kansalaista ehdollisiin vankeustuomioihin ja oheissakkoihin varkauksista ja maksuvälinepetoksista. Rikokset oli tehty marraskuun ja tammikuun aikana Kuopiossa, Raumalla ja Jyväskylässä, jossa miehet jäivät kiinni itse teosta.

Miehet saatiin tuomiolle nopeutetun oikeuskäsittelyn ansiosta. Käräjäoikeus vangitsi heidät viikkoa aikaisemmin. Perusteena oli arvio rikoskierteen jatkumisesta omien varojen puuttuessa. Oikeuskäsittelyä helpotti se, että kiinniotetut tunnustivat tekonsa.

Miehet käyttivät rikoksissaan samaa kaavaa. He seurasivat uhriaan kauppakeskuksen pankkiautomaatille, urkkivat tietoonsa tämän pankkikortin tunnusluvun sekä varastivat kassin tai lompakon. Sen jälkeen he nostivat tililtä rahaa.

Miehistä kaksi oli mukana kolmessa rikoksessa. He saivat 75 päivää vankeutta ja sakkoa yhteensä 120 euroa. Yhdelle tuli kahdesta tapahtumaketjusta 60 päivää vankeutta ja sakkoa 120 euroa.

Käräjäoikeus otti tuomiossa huomioon sen, että rikokset olivat suunnitelmallisia ja että kaksi uhreista oli iäkkäitä 79-vuotiaita naisia.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Romanikerj%C3%A4l%C3%A4isen+kotiinl%C3%A4ht%C3%B6+keskeytyi+synnytykseen/1135233921182

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Maahanmuuttajat+yliedustettuina+Helsingin+v%C3%A4kivaltarikoksissa/1135233936906