7.2.08

Aamulehti 7.2.2008

Kuolemantuomio uskottomalle

Islam-puolue: Sharia voimaan, kun kansa on kääntynyt

Aviorikoksesta kiinni jääneen tappaminen on Suomen islamilaisen puolueen mielestä periaatteessa oikein. Puheenjohtaja Abdullah Tammen mielestä kuolemanrangaistus voidaan langettaa tekijöille, jos neljä ihmistä on nähnyt avioliiton ulkopuolisen sukupuoliyhdynnän.

- Se on kuolemantuomio silloin. Se on ihan selvä juttu, jos on todisteet, Tammi sanoi.

Tammen mukaan kuolemantuomioon ei kuitenkaan voida vielä siirtyä Suomessa. Enemmistön suomalaisista tulisi olisi muslimeja tai ainakin tuntea hyvin islamilainen laki, sharia. Puolue kunnioittaa Suomen lakeja, mutta kannattaa pitkällä tähtäimellä niiden korvaamista islamilaisella lailla.

- Onhan Jumalan laki toki parempi kuin ihmisen laki, Tammi sanoi puolueen tiedotustilaisuudessa torstaina Helsingissä.

Puolueen tiedottajan Imane Bellaminen mukaan kuolemantuomioita on historiassa toimeenpantu harvoin, mutta ne toimisivat hyvänä pelotteena esimerkiksi pedofiileille.

Puolueen kunnallisvaaliohjelman julkistustilaisuudessa käytiin välillä tiukkaakin keskustelua puolueen uskonnollisesta linjasta. Helsingin yliopiston islamin tutkija Marko Juntunen tiedusteli, keitä puolueen uskonnolliset auktoriteetit ovat. Puheenjohtaja Tammi kuitenkin kieltäytyi keskustelusta vedoten siihen, että tilaisuudessa puhutaan kunnallisvaalitavoitteista.

- Puolue ei seuraa Saudi-Arabian fatwoja sokeasti. Meillä ei ole mitään yhteyttä Saudi-Arabian hallintoon, sanoi vt varapuheenjohtaja Abdullah Rintala.

Kukaan ei ollut maininnut saudiyhteyksiä. Puolueen tulkinnat islamista ovat hyvin jyrkkiä, ja ainakin jotkut maahanmuuttajamuslimit vierastavat puoluetta.

"Saatanallinen Amerikka"

Kulmakarvoja kohotuttivat myös puolueen ulkopoliittiset linjaukset. Suomen tulisi vetäytyä esimerkiksi Afganistanista ja olla mukana vain YK:n rauhanturvatehtävissä.

- Tässä suhteessa Suomen ulkopolitiikan on islamin vastaista. Te näette miten katala saatanallinen Amerikka tukee näitä toimia, puheenjohtaja Abdullah Tammi sanoi.

Lähde

Ei kommentteja: