24.2.08

Helsingin Sanomat 24.2.2008

Mies ryösti taksin ja puukotti kuljettajaa Katajanokalla

Ryöstettyä taksia hinattiin lauantai-iltana Katajanokalla.

Mies ryösti taksin ja puukotti kuljettajaa Helsingin Katajanokalla lauantaina hieman ennen puoli kymmentä illalla. Vakavasti loukkaantunut kuljettaja vietiin Meilahden sairaalaan. Kuljettajan tilasta ei ollut myöhään lauantai-iltana vielä tietoa.

Iltakymmenen aikaan tapahtumapaikalla Katajanokanrannassa harmaan taksin moottori oli yhä käynnissä. Mustat renkaanjäljet tiessä kertoivat, että taksi oli tehnyt tiukan U-käännöksen ennen pysähtymistään poikittain jalkakäytävälle.

”Kuulin renkaiden ulvahduksen, katsoin ikkunasta ja näin, että ohjaamossa oli valot päällä. Ratin ääressä heiluivat valkoiset kädet”, silminnäkijä kuvaili Helsingin Sanomille.

Paikalle saapui lähes välittömästi koiraa ulkoiluttanut nainen ja kaksi miestä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan ryöstäjä toimi yksin. Taksiryöstöstä käynnistyi mittava poliisioperaatio, jossa oli mukana kymmenkunta yksikköä.

Katajanokalla liikennöineet raitiovaunut ja bussit pysäytettiin tarkistusta varten, ja silminnäkijöiden mukaan jalankulkijoiden henkilöys tarkistettiin.

Poliisin koirapartio otti iltakymmenen aikaan Katajanokan rannasta kiinni miehen, joka vastasi silminnäkijän kertomia tuntomerkkejä. Poliisin takseille antamien tuntomerkkien mukaan epäilty oli tummiin pukeutunut mies, jolla oli pieni parta ja putkikassi mukanaan. Helsingin Sanomien tietojen mukaan taksikuski oli pyytänyt venäjänkielen tulkkausapua juuri ennen ryöstöä.

Epäilty jouduttiin viemään sairaalaan paikattavaksi kiinniottotilanteessa tulleiden poliisikoiranpuremien takia. Tiesulut Katajanokalla purettiin hieman ennen puoltayötä.

Lähde

Ei kommentteja: