8.2.08

Iltalehti 8.2.2008

Missä ovat pahoinpitelijät?

Miestä puukotettiin vaarallisesti Kotkassa torstaiaamuna.

Kotkansaarella Ruotsinsalmenkadun ja Keskuskadun risteyksen välittömässä läheisyydessä tapahtui torstaiaamuna kello neljän aikaan törkeä pahoinpitely. Paikalla oli neljä miestä, joille tuli riitaa. Riidan seurauksena yksi miehistä sai teräaseen vammoja kasvoihin ja jalkaan.

Mies toimitettiin Kymenlaakson keskussairaalaan samaan hoitoa vammoihinsa. Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja valvontakamerakuvissa näkyvästä hoikasta vaaleaan maastokuvioiseen takkiin ja vaaleaan päähineeseen pukeutuneesta miehestä. Samoin pyydetään havaintoja valvontakamerakuvissa oikealla ja yksittäisessä kuvassa olevasta tummiin pukeutuneesta miehestä. Mies on ulkomaalainen, noin 20-25-vuotias, 175-180 cm pitkä, ja hänellä on tumma ja lyhyt kiharahko tukka.

Tapahtumasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä lähimpään poliisiin tai Kotkan poliisiin puh. 071-8735440, 071-8735442 tai sähköpostitse palaute@kotka.poliisi.fi.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työmatkalla ollut nainen ryöstettiin Helsingin Ilmalassa

Julkaistu: 21:24

helsingin sanomat

Työmatkalla ollut 40-vuotias nainen ryöstettiin perjantaiaamuna kello 7.35 Helsingin Ilmalassa.

Nainen käveli Ilmalan juna-asemalta metsäpolkua pitkin kohti Ilmalantoria, kun hänet pysäytti häneen takanaan kulkenut mies.

Mies suihkutti naisen silmiin sumutetta, joka sai naisen menettämään hetkeksi näkönsä. Tämän jälkeen mies ryösti naisen laukun ja lähti juoksemaan Ilmalan asemaa kohti.

Uhrin kertoman mukaan tekijä oli noin 25–30-vuotias, hoikka, noin 170-senttinen mies, joka puhui suomea ulkomaalaisella korostuksella. Tekijällä oli tummat, lyhyet hiukset sekä tummat housut ja pusakka.

Poliisi toivoo miehestä mahdollisesti jotain tietäviä soittamaan havaintonsa poliisin numeroon(09) 189 4002.

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Ty%C3%B6matkalla+ollut+nainen+ry%C3%B6stettiin+Helsingin+Ilmalassa/1135233920084?ref=rss

Anonyymi kirjoitti...

Romanialaismiesten varkaussuma toi ehdollista vankeutta

Julkaistu: 21:12

Timo Siukonen

helsingin sanomat

JYVÄSKYLÄ. Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kolme Espanjassa asuvaa Romanian kansalaista ehdollisiin vankeustuomioihin ja oheissakkoihin varkauksista ja maksuvälinepetoksista. Rikokset oli tehty marraskuun ja tammikuun aikana Kuopiossa, Raumalla ja Jyväskylässä, jossa miehet jäivät kiinni itse teosta.

Miehet saatiin tuomiolle nopeutetun oikeuskäsittelyn ansiosta. Käräjäoikeus vangitsi heidät viikkoa aikaisemmin. Perusteena oli arvio rikoskierteen jatkumisesta omien varojen puuttuessa. Oikeuskäsittelyä helpotti se, että kiinniotetut tunnustivat tekonsa.

Miehet käyttivät rikoksissaan samaa kaavaa. He seurasivat uhriaan kauppakeskuksen pankkiautomaatille, urkkivat tietoonsa tämän pankkikortin tunnusluvun sekä varastivat kassin tai lompakon. Sen jälkeen he nostivat tililtä rahaa.

Miehistä kaksi oli mukana kolmessa rikoksessa. He saivat 75 päivää vankeutta ja sakkoa yhteensä 120 euroa. Yhdelle tuli kahdesta tapahtumaketjusta 60 päivää vankeutta ja sakkoa 120 euroa.

Käräjäoikeus otti tuomiossa huomioon sen, että rikokset olivat suunnitelmallisia ja että kaksi uhreista oli iäkkäitä 79-vuotiaita naisia.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Romanialaismiesten+varkaussuma+toi+ehdollista+vankeutta/1135233919939