9.2.09

MTV3.fi 9.2.2009

Lastensa raiskauksista syytetty isä mielentilatutkimukseen

Helsingin käräjäoikeus passitti omien lastensa vuosikausia jatkuneista raiskauksista syytetyn isän mielentilatutkimukseen. Oikeus totesi välipäätöksessään isän syyllistyneen rikoksiin, mutta ei ottanut vielä kantaa rikosnimikkeisiin.

Juttua on puitu suljetuin ovin, joten syytteiden yksityiskohdat eivät ole tiedossa. Juttua on kuvattu yhdeksi Suomen rikoshistorian törkeimmistä seksuaalirikoksista.

Syyttäjä Harri Ilander vaatii hieman yli 40-vuotiaalle, ulkomaalaissyntyiselle miehelle 13 vuoden vankeusrangaistusta. Se on rikoslain maksimi, enempää ei oikeus voisi langettaa.

Oikeus katsoi päätöksessä, että mielentilatutkimus on tarpeen syyntakeisuuden arvioimiseksi. Hänet pidetään edelleen vangittuna. Rangaistus langetetaan mielentilatutkimuksen jälkeen.

MTV3 uutiset ei julkaise isän nimeä, koska nimi paljastaisi uhrien henkilöllisyyden.

Teot jatkuivat kymmenen vuotta
Syyttäjä Ilander kertoi oikeudenkäynnin alussa tammikuussa tekojen jatkuneen noin kymmenen vuoden ajan. Miestä syytetään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapseen kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Eteläisessä Helsingissä tapahtuneet seksuaalirikokset olivat viikottaisia. Vaikka rikokset ovat jatkuneet pitkään, uhrit ovat edelleen alaikäisiä.

Asiakirjat on määrätty salaisiksi vuoteen 2069 saakka.

Lähde

Ei kommentteja: