20.2.09

Helsingin Sanomat 20.2.2009 (4.)

Oikeus tuomitsi liettualaisille murtovarkaille vankeutta

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi perjantaina liettualaiset Aurimas Batutiksen, 23, ja Giedrius Batutiksen, 25, kahdeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen lukuisista murtovarkauksista


Kaksikko syyllistyi seitsemään törkeään varkauteen 2007–2008. He varastivat kameroita, matkapuhelimia, kannettavia tietokoneita ja muita tavaroita Markantalon ja Carlsonin liikkeistä Varkaudessa, Kuopiossa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Porvoossa ja Hyvinkäällä.

Veljekset tulivat Suomeen pelkästään varastamisen takia. Kullakin matkalla he tekivät yhden murron.

Rikosten motiiviksi he kertoivat työttömyytensä, perheongelmansa ja rahapulansa.

Kunkin murtokeikan saaliin arvo vaihteli 16 470 eurosta 27 155 euroon. He veivät tavaraa yhteensä runsaan 150 000 euron arvosta.

Veljekset kertoivat myyneensä tavarat eteenpäin ja ansainneensa noin 30 000 euroa. Rahat he kertoivat käyttäneensä muun muassa ruokaan, autoon ja vaatteisiin.


Tuomitut ovat kotoisin samalta Panavežysin alueelta, josta on runsaan vuoden aikana tullut monia muitakin nuoria miehiä murtokeikoille Suomeen. Hyvinkään käräjäoikeudessa käsitelty rikoskokonaisuus on yksi suurimmista, joka on edennyt oikeuteen Suomessa.

Lähde

Ei kommentteja: