13.2.09

Iltalehti 13.2.2009

Poliisi varoittaa huijarikaupustelijoista

Huonolaatuisia työkaluja kauppaavat ulkomaalaiset iskevät markettien ja rautakauppojen parkkipaikoilla.

Pirkanmaalla liikkuvista kaupustelijoista on tehty useita ilmoituksia poliisille.

Huijarit ovat kaupitelleet parkkipaikoilla edullisia vaatteita tai sähkötyökaluja. Poliisin saamien vihjeiden perusteella kaupustelijat ovat lähtöisin Italiasta ja he ovat yleensä liikkuneet vuokratulla henkilöautolla.

- He ovat kertoneet yleensä, että myytävät tuotteet ovat olleet esittelykäytössä, ja että heidän lentokoneensa lähtee kohta, mutta tavarat eivät mahdu mukaan. Ja nyt olisi uskomattoman edullinen tarjous, rikoskomisario Jussi Hakaniemi Pirkanmaan poliisista kertoo.

Tuotteiden laatu ei kuitenkaan vastaa myyjien kuvausta niistä, vaan huijarit pyrkivät käyttämään pikaista päätöksentekotilannetta hyväkseen. Poliisin mukaan tuotteet saattavat vaikuttaa ensisilmäyksellä korkealuokkaisilta, mutta esimerkiksi työkalujen käyttöturvallisuus tai kestävyys voi olla kyseenalainen. Huijareiden kaupittelema tavara ei kuitenkaan ole varastettua.

Poliisi kehottaa välttämään kyseisiä myyjiä ja ilmoittamaan heistä numeroon 112. Poliisi muistuttaa myös, että kuluttajansuojalaki ei koske yksityisten välistä kauppaa.

Lähde

Ei kommentteja: