26.2.09

Ilta-Sanomat 26.2.2009

Sekaannuksen syy: Turmakoneessa matkustaja väärillä suomalaispapereilla

Amsterdamin lentoturman tutkinta kosketti torstaina Suomea. Koneessa oli matkustaja, jolla oli suomalainen matkustusasiakirja. Asiakirjan oikea haltija oli kuitenkin Suomessa.

Ulkoministeriöstä kerrottiin illalla STT:lle, että matkustusasiakirjan omistaja oli tavoitettu Suomesta. Hollannin ja Suomen poliisit selvittävät nyt, kuka koneessa oli ja miten matkustusasiakirja oli joutunut vääriin käsiin.

Torstaina ei ollut selvää, oliko kyseessä passi vai jokin muu asiakirja.

-Tämän asian lopullinen selvittäminen on nyt Suomen ja Hollannin poliisin vastuulla. He selvittävät, mistä tässä oikein on kyse, selvitti ulkoasiainsihteeri Virpi Kankare.

Uutistoimisto AFP kertoi päivällä hollantilaisiin lähteisiin vedoten, että turmasta olisi selvinnyt yksi suomalaismatkustaja.

Turman onnettomuustutkinta jatkui niinikään torstaina. Koneen lentotiedot nauhoittaneet niin sanotut mustat laatikot lähetettiin Ranskaan tutkittaviksi.

Keskiviikkona sattuneessa onnettomuudessa kuoli yhdeksän ihmistä ja loukkaantui vakavasti noin 30. Kuolleista viisi oli Turkin ja neljä Yhdysvaltain kansalaisia.

Sairaalassa oli yhä torstaina yli 60 loukkaantunutta. Turkish Airlines -yhtiön kone oli matkalla Istanbulista Amsterdamiin, kun se syöksyi kesken laskeutumisen lähelle Schipholin lentokenttää.

Yhtiö kertoi torstaina, että onnettomuuskoneeseen tehtiin korjauksia vain kaksi päivää ennen turmaa. Kone otettiin käytöstä maanantaina sen jälkeen, kun sen lentäjä oli kertonut päähälyttimessä ilmenneestä viasta koneen ollessa Madridissa. Vika korjattiin ja kone otettiin takaisin käyttöön vielä samana päivänä.

Lähde

Ei kommentteja: