31.7.08

Yle Uutiset 31.7.2008 (2.)

Kaksi porukkaa on kopioinut maksukortteja ympäri Suomen

Itä-Suomessa paljastui eilen tapaus, jossa kylmäasemien bensapumppuihin oli asennettu kortinkopiointilaite ja pieni kamera tunnusluvun selvittämiseksi.

Tämän hetkisten tietojen mukaan lukulaitteita on ollut kahdella asemalla Kuopiossa ja yhdellä Mikkelissä. Poliisi on etsinyt eilisillasta lähtien vihreää pakettiautoa, jolla epäillyt mahdollisesti liikkuvat.

Rikolliset ovat hyörineet bensa-asemilla tällä viikolla, mutta vielä ei ole tiedetä, onko korttitietoja urkittu sen kauemmin.

- Kopiointilaitteet ja toimintatapa viittaavat siihen, että tämä on ammattimaista toimintaa, sanoo Timo Palkamo Keskusrikospoliisin Kuopion yksiköstä.

Toistaiseksi poliisin tietoon ei ole tullut tapauksia, joissa kylmäasemien asiakkaiden tileiltä olisi kadonnut rahaa.

Kopiointikopla jäi kiinni Turussa

Vammalan poliisi otti maanantaina kiinni kolme romanialaista, joiden epäillään kopioineen maksukortteja pankkiautomaateilla ainakin Naantalissa, Turussa, Humppilassa, Tampereella, Forssassa ja Vammalassa.

Poliisi uskoo, että epäillyt edustavat järjestäytynyttä rikollisuutta. Heitä epäillään törkeästä maksuvälinepetoksesta. Pidätetyt ovat Turussa, ja oikeus päättää heidän vangitsemisestaan huomenna.

Epäillyt liikkuivat Norjasta vuokratulla henkilöautolla Pirkanmaalla ja Lounais-Suomessa. Autosta löytyi runsaasti maksukorttien kopioimiseen tarvittavaa elektroniikkaa. Epäillyt ehtivät olla maassa vain vajaan vuorokauden ennen pidätystä. Poliisi on vaitonainen yksityiskohdista.

- En voi kertoa tarkemmin, miten pääsimme heidän jäljilleen. Sanotaan, että he olivat seurannassa, sanoo Karl Linderborg Keskusrikospoliisin Turun yksiköstä.

Tässäkään tapauksessa poliiisin tietoon ei ole tullut, että automaatteja käyttäneiden tileiltä olisi hävinnyt rahaa.

Lähde

Ei kommentteja: