4.7.08

Aamulehti 4.7.2008

Irlantilaiset jatkaneet rötöksiä ja häiriöntekoa

Rötöksiä tekevistä ja häiriötä aiheuttavista irlantilaisista näyttää tulleen pysyvä riesa Tampereella ja lähiseudulla.

- Jatkuvasti pitkin maakuntaa tulee ilmoituksia. He ovat levittäytyneet laajalle alueelle, kertoo ylikonstaapeli Ilkka Rautava Tampereen poliisista.

Rautavan mukaan irlantilaisia on ainakin Nokialla, Tampereella Teiskon Kämmenniemessä ja Härmälässä.

- Paljon on sellaisia kahden tai kolmen auton retkikuntia. On ollut holtitonta ajelua Härmälässä ja Pirkkalassa. He käyttäytyvät häiritsevästi, näpistelevät ja tekevät muuta ilkityötä.

Keskiviikkoiltana irlantilaiset olivat ajaneet Härmälässä pitkin jalkakäytäviä. Lisäksi he olivat sulkeneet liikennettä. Touhuun osallistui kaksi maasturia ja kaksi kuorma-autoa. Poliisin mukaan autojen vauhti saattoi olla hurjimmillaan 100 kilometriä tunnissa kaupunkialueella.

Osa irlantilaisista oli leiriytyneenä Härmälän leirintäalueen ulkopuolella olevalle hiekkakentälle. Alueelle leiriytymiseen tarvittaisiin maanomistajan lupa. Irlantilaisilla ei tällaista lupaa ole. Noin kymmenen hengen ryhmä sai leirintäalueelta häädön leirintäalueelta tiistai-iltana. Torstai-iltana he olivat poistuneet paikalta.

Rautava kummastelee porukan käyttäytymistä.

- En tiedä, miten päin he ovat tottuneet olemaan normioloissa.

Irlantilaisryhmän jäsenet tulivat pirkanmaalaisten tietoisuuteen viime sunnuntaina. Vuonna 1990 ja 1991 syntyneet irlantilaispojat ampuivat rusakoita Pirkkalassa ja riikinkukon ja kanoja Tampereen Sorsapuistossa. Aseina pojilla oli sedältä saadut ilmakiväärit. Teon syyksi pojat kertoivat nälän.

Lähde

Ei kommentteja: