29.7.08

Helsingin Sanomat 29.7.2008

Viittä miestä epäillään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Helsingin rikospoliisi tutkii epäiltyä seksuaalirikosta, jossa usean miehen epäillään käyttäneen alaikäistä seksuaalisesti hyväksi. Tapaus sattui Helsingin Rajasaaressa yöllä 14.–15. heinäkuuta.

Epäillyn seksuaalisen hyväksikäytön uhri on Helsingin Sanomien tietojen mukaan alle 18-vuotias nainen, joka on ollut tapahtumayönä viettämässä aikaansa Rajasaaressa.

Hän teki itse tapahtuneesta rikosilmoituksen poliisille 15. heinäkuuta päivällä.


Helsingin rikospoliisin väkivaltatoimistosta vahvistettiin Helsingin Sanomille maanantaina, että poliisi on käynnistänyt kyseisestä tapauksesta tutkinnan. Nimike on seksuaalinen hyväksikäyttö. Raiskaus-nimikkeeseen vaadittavaa väkivaltaa tai sen uhkaa ei poliisin tiedon mukaan tapaukseen liity.

Väkivaltatoimiston päällikkö Kari Tolvanen kertoi, että asianomistajaa on vasta puhuteltu. Hänet on kutsuttu varsinaiseen kuulusteluun ensi viikolla.

Poliisi on tehnyt kotietsinnän epäillyllä tekopaikalla. Tapauksella ei ole suoranaisia todistajia.


Tekijöiksi epäillyt poistuivat poliisin tutkimusten mukaan Rajasaaresta aamulla 15. heinäkuuta. Heidän epäillään lähteneen vielä saman päivän aikana Suomesta lautalla Ruotsiin.

He ovat täysi-ikäisiä miehiä, ja poliisilla on tiedossaan ainakin osan heistä nimet. Kansallisuudeltaan he ovat romanialaisia.

Poliisin mukaan epäiltyjä on "puolenkymmentä". Helsingin Sanomien käyttämän toisen lähteen mukaan miehiä on viisi.


Poliisista painotetaan, että epäillyn tapauksen jatkokäsittely harkitaan vasta asianomaisen kuulustelun jälkeen. Mikäli poliisilla asianomaisen kertomuksen kuultuaan on syytä epäillä rikoksen tapahtuneen, epäillyt etsintäkuulutetaan kansainvälisesti.

Lähde

Ei kommentteja: