1.7.08

Keskisuomalainen 1.7.2008

Partaterävarkaat iskivät kauppaan Jyväskylässä

Partateriä ilmeisesti jälleenmyyntiin ulkomaille varastelevat henkilöt ovat liikkeellä Suomessa. Jyväskylän keskustassa jäi maanantai-iltana kiinni vuonna 1985 syntynyt ulkomaalainen mies, joka yritti iäkkäämmän toverinsa kanssa varastaa myymälästä satoja partateriä runsaan 500 euron arvosta.

Myymälävartija huomasi miesten aikeet ja sai juoksukilvan ja painimisen jälkeen kiinni toisen epäillyn. Toinen pääsi juoksemaan karkuun.

Poliisi tutkii tapausta varkauden yrityksenä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena. Selvitettävänä on myös miesten yhteys viime viikon keskiviikkona Orivedellä tapahtuneeseen vastaavaan varkauteen. Paikallisesta myymälästä varastettiin useita satoja partateriä yli 800 euron arvosta. Tuollakin epäiltynä on kaksi ulkomaalaista miestä.

Poliisi on törmännyt ulkomaalaisiin partaterävarkaisiin Suomessa myös aiempina vuosina. Tuolloin on käynyt ilmi, että kyse on ammattimaisesti ja järjestäytyneesti johdettujen ryhmien toiminnasta, ja että terät päätyvät edelleen itäblokin markkinoille.

Lähde

Ei kommentteja: