1.7.08

Helsingin Sanomat 1.7.2008 (2.)

Järvenpään asuntokaravaanarit siirtyneet osittain Tampereelle

Järvenpäässä aiemmin häiriöitä aiheuttaneet asuntokaravaanarit näyttävät ainakin osittain siirtyneet Tampereelle Härmälän leirintäalueelle.

Poliisi epäilee, että sunnuntaina Tampereen Sorsapuistossa riikinkukon ja kolme kanaa ilmakiväärillä tappaneet nuoret irlantilaispojat kuuluvat seurueeseen, joka on osittain samaa porukkaa kuin aiemmin Järvenpäässä häiriöitä aiheuttaneet irlantilais- ja englantilaisperheet.

Poliisi otti sunnuntaina kiinni 16- ja 17-vuotiaat irlantilaisnuorukaiset, jotka väittivät tappaneensa linnut nälkäänsä. Poikien autosta löytyi lisäksi kolme kuollutta rusakkoa, jotka he olivat ampuneet Pirkkalan Toiviossa.

"Pojat ovat kuulusteluissa kertoneet lähteneensä ruoanhakuun", rikoskomisario Ari Luoto Tampereen poliisista kertoo.

Metsästysrikoksesta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Poliisi ei vielä tiedä, mistä pojat ovat aseet hankkineet. Heidän käyttämänsä pakettiauto on rekisteröity Iso-Britanniaan. Poikia epäillään metsästysrikoksesta, vahingonteosta, eläinrääkkäyksestä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Pojat päästettiin kuulustelujen jälkeen vapaaksi vanhempiensa seuraan, joiden kanssa he ovat majoittuneet Härmälän leirintäalueella muutaman viikon. Luodon mukaan leirintäalueella asuu perheen lisäksi muutama muu autokunta. "Heidän tarkoituksenaan on tehdä ilmeisesti erilaisia hanttihommia", Luoto kertoo.

Toista seurueeseen kuulunutta miestä epäillään myös omaisuusrikoksesta tämän yritettyä varastaa pienkaivukone.

Lähde

Ei kommentteja: