27.7.08

Helsingin Sanomat 27.7.2008

Äidiltä kiellettiin bikinit leikkipuistossa

Helsinkiläisäiti vietti aurinkoista perjantaita Tapulin asukaspuistossa Tapaninkylässä 5- ja 7-vuotiaiden poikiensa kanssa.

Poikien polskiessa uima-altaassa äiti päätti ottaa aurinkoa. Hän levitti viltin nurmikolle altaan kupeeseen, jotta saattoi tarkkailla samalla lapsiaan.

Äiti ehti makoilla bikineissään vain hetken, kun puiston henkilökuntaan kuuluva nainen tuli ja kehotti häntä pukeutumaan.

Ohjaajan mukaan aikuinen ei saa oleskella bikineissä leikkipuistossa.

Miksei leikkipuistossa saa ottaa aurinkoa bikineissä, johtava leikkipuisto-ohjaaja Leena Timonen?

"Leikkipuistojen kesätoiminnassa kaikki lapset käyttävät uima-asua. Aikuisten kohdalla on sovittu, että ohjaajat tarkkailevat, että myös heidän pukeutumisensa on soveliasta. Bikineitä ei ole varsinaisesti kielletty, mutta paljastavista yläosista ja stringeistä on kohtuullista huomauttaa.

Jokainen työntekijä tulkitsee itse, että mikä on soveliasta."

Kuka on luonut säännön?

"Tämä on yhdessä tehty johtavien leikkipuisto-ohjaajien kesken ja perhekeskuspäälliköiden kanssa, jotta kaikissa puistoissa mentäisiin samoilla ohjeilla. Meillä on paljon maahanmuuttajataustaisia, joita liian paljastavat vaatteet saattavat loukata. Ei sääntöä kuitenkaan yksin heidän takiaan ole tehty."

Kuinka usein joudutaan antamaan huomautuksia liian vähäpukeisille vanhemmille?

"Ei ole kyllä minun korviin tullut aiemmin tällaista tilannetta. Enemmän on jouduttu huomauttamaan siitä, että on menty vaatteet päällä altaaseen."

Millainen rangaistus seuraa, jos ei tottele?

"Ei siihen poliisia hälytetä. Ihan ymmärrettävää, että tilanteita tulee kun nyt on helteitäkin. Aikuisten on kuitenkin hyvä muistaa, että kyse on lasten leikkipaikasta, ja sen takia pitää noudattaa hyvää makua."

Lähde

Ei kommentteja: