10.3.08

Radio Majakka 9.3.2008

Mies pahoinpideltiin bussissa Turun Pansiossa

Turkulainen bussimatkustaja joutui pahoinpitelyn uhriksi Turun Pansiossa liikenteessä olleessa linja-autossa lauantai-illalla. Välikohtaus tapahtui kello 22.10, kun ulkomaalaissyntyinen nuori mies potkaisi 52-vuotiasta miestä kasvoihin. Potkun seurauksena mies kaatui päin auton ikkunaa ja löi päänsä. Mies sai kuhmun takaraivoonsa ja tunsi kipua poskessaan. Potkaisija om noin 20-vuotias, pitkähiuksinen ja korkokenkiin pukeutunut mies. Hän poistui kahden muun tummaihoisen nuoren kanssa autosta ennen poliisin tuloa. Turun poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja pahoinpitelystä numeroon 071 874 6805.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turun Sanomat

Junavaunuista varastettiin lompakoita Turun rautatieasemalla

Turun päärautatieasemalla vietiin maanantaina lompakot kahdelta naiselta. Molemmat varkaudet tapahtuivat juuri lähtemässä olevien junien vaunuissa.

Poliisin mukaan Turun rautatieasemalla on tehty aiemmin tänä vuonna kolme samankaltaista varkautta. Edelliset varkaudet tehtiin helmikuun lopussa.

Maanantain ensimmäinen varkaus tapahtui kello 13.02 Helsinkiin lähtevässä Pendolinossa. Kaksi noin 40-vuotiasta pitkää ja rotevaa ulkomaalaista miestä anasti 1940-luvulla syntyneen naisen lompakon. Miehet todennäköisesti poistuivat junasta juuri ennen sen lähtöä.

Toinen varkaus tapahtui kaksi tuntia myöhemmin Helsinkiin lähtevässä junassa. Kolme ulkomaalaiselta vaikuttavaa noin 30-vuotiasta miestä töni 1930-luvulla syntynyttä naista ja anasti tämän lompakon.

Mahdolliset silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa Turun poliisin palvelututkintaan numeroon 07187 46805.
Julkaistu 11.3.2008 13:40:00

Anonyymi kirjoitti...

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-03-09,104:2:524853,1:0:0:0:0:0:

Oppia otetaan Ruotsin Halmstadista
Turussa aloitetaan yhteistyö kunniaväkivallan ehkäisemiseksi

HEIKKI KAUHANEN

Turussa on käynnistymässä yhteistyö, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä naisiin ja tyttöihin kohdistuva kunniaväkivalta. Aloitteentekijänä on Turun Naiskeskus. Yhteistyöhön ovat sitoutuneet eri järjestöjen edustajat sekä yksittäiset turkulaiset muslimit, joista osa toimii myös moskeijassa rukousjohtajina eli imaameina.

Yhteistyöhön sitoutuneet osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että väkivaltaa ei saa suvaita ja ihmisoikeudet on taattava jokaiselle.

Ruotsissa yhteistyöstä on saatu jo hyviä kokemuksia. Halmstadissa asuva Iranin kurdi, perheterapeutti Amir Kaderland vieraili Turussa loppuviikosta.

Kaderland on toiminut neuvottelija ja yhdyshenkilönä Ruotsissa sattuneissa kunniaväkivaltatapauksissa, joissa perheen miespuoliset henkilöt ovat käyttäytyneet uhkaavasti tai väkivaltaisesti perheen naisia kohtaan.

- Minun tärkein toiveeni on, että myös Suomessa päästäisiin tekemään yhteistyötä kunniaväkivallan kitkemiseksi, Kaderland muistutti.

Vakaumukseen ei saa puuttua

Hänen mukaansa kyse on ihmisoikeuksien ja sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumisesta. Kaderland korosti, että kenenkään uskonnolliseen vakaumukseen ei ole tarkoitus puuttua eikä saa puuttua.

- Uskontoa ja kulttuuria käytetään kuitenkin usein perusteena.

Keskustelussa tuli esille, kuinka kyse on usein erilaisista tulkinnoista.

Suomen Islamilaisen Neuvoston puheenjohtaja Mohamed Ahmedane totesi, että yksittäisten muslimiksi itseään nimittävien henkilön väkivaltaiset teot eivät ole yhtä kuin islam.

- Tällaisiin väkivaltatekoihin syyllistynyt ihminen on muslimi vain passissa, ei muulla tavalla, hän korosti.

Kaupunginvaltuutettu Roda Hassan (vihr) piti tärkeänä sitä, että Suomen lakia noudatetaan, unohtamatta oman kulttuurin vahvuuksia. Seurustelusta ja avioliitosta hänellä on selkeä näkemys.

- Jos tyttäreni päättää mennä naimisiin miehen kanssa, joka ei mielestäni sovi hänelle, sanon toki mielipiteeni. Jos hän kumminkin päättää toimia toisin kuin minä sanon, hänellä on siihen laillinen oikeus. Minä en voi sitä estää, Hassan muistutti.

Samalla hän korosti, että maahanmuuttajien on opetettava lapsilleen suomalaista kulttuuria, vaikka se ei ole aina helppoa.

Kokoontumisia neljästi vuodessa

Irakilaissyntyinen yrittäjä ja nuorisopoliitikko Ahmed Al Chibib on iloinen, että asiasta keskustellaan ja ongelmiin puututaan, kunhan se tehdään diplomatian keinoin ja hätiköimättä.

- Näissä asioissa täytyy toimia hyvin varovasti, ettei synny väärinymmärryksiä tai vahingollisia vastareaktiota, Al Chibib totesi.

Kurditaustainen raisiolainen yhdistysaktiivi Afshin Veisi painotti, että nyt on löydettävä tie, jota pitkin eri osapuolet voivat kulkea yhdessä.

Tarkoitus on, että keskustelufoorumi jatkuu.

- Olemme sitoutuneet kokoontumaan neljä kertaa vuodessa. Seuraavan kerran tapaamme jo kuluvan kevään aikana, Turun Naiskeskuksen toiminnanjohtaja Raija Ala-Lipasti kertoo.

Julkaistu 9.3.2008 1:31:41