5.3.08

Kaleva 5.3.2008

Rajamäki rusikoi Thorsin ulkomaalaispolitiikkaa

Hallituksen tulee vetää ulkomaalaislain muutosesitys pois eduskunnasta ja laittaa asia uuteen, laaja-alaiseen valmisteluun, vaatii edellisen hallituksen sisäministerinä ollut kansanedustaja Kari Rajamäki (sd.)

Hän roimii rajusti maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri Astrid Thorsin (r.) antamaa esitystä ja tiukkaa, eivätkö pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ole tajunneet, mihin ovat sitoutuneet.

"Thorsin hämyisästi valmistelema ja eduskuntaan talvitauolla ujutettu lakiesitys sisältää niin vaarallisia linjauksia, että parasta olisi vetää esitys nopeasti pois", Rajamäki sanoo Kalevalle.

Hänen mielestään hallitukselta oli virhe antaa ulkomaalais- ja maahanmuuttoasiat "RKP:n ja vihreiden haltuun ja aika vapaalle pelikentälle." Thorsin ja oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) liian liberaali linja ulkomaalaispolitiikassa on Suomelle kohtalokas.

Rajamäki vetoaa eduskunnan hallintovaliokuntaan, jossa lain käsittely on juuri aloitettu, ettei esitystä päästetä nykymuotoisena läpi.

"Suomi on tällä lakiesityksellä antamassa vaarallisen ja kalliiksi tulevan signaalin laittomalle maahanmuutolle. Humanitääristen perusteiden väljä mukaanotto ja maasta poistamisen säädökset vievät Suomen Ruotsista ja EU:n yleisestä linjauksesta poikkeavaan suuntaan", Rajamäki arvostelee.

Hän kauhistelee etenkin maasta poistamisen määräajan lyhentämistä vuoteen. "Ruotsissa se on neljä vuotta. Meillä se ollaan lyhentämässä vuoteen, vaikkei laskutavasta ole tietoakaan. Pelkäsin ensin, että Thors on lähdössä Ruotsin tielle. Nyt hän on menossa paljon pitemmälle".

Lähde

Ei kommentteja: