28.3.08

Iltalehti 28.3.2008

Kerjäläiset häiriköivät ohikulkijoita Oulussa

Agressiivisesti käyttäytyneet ruusunmyyjät huutelivat ohikulkijoiden perään Oulun keskustassa.

Ilmeisesti Romaniasta kotoisin olevat henkilöt kerjäsivät myymällä ruusuja euron kappalehintaan Oulun kävelykatu Rotuaarilla ja Uuden Seurahuoneen liepeillä perjantaina iltapäivällä.

Ruusuja kaupittelivat mies ja tyttö sekä naishenkilö.

Kaikki kolme käyttäytyivät aggressiivisesti ohikulkijoita kohtaan. Sivullisia seurattiin ja heidän peräänsä huudeltiin.

Valokuvaajalle näytettiin takapuolta

Myös Iltalehden valokuvaajaa kohtaan käyttäydyttiin hyökkäävästi. Kuvaustilannetta yritettiin väistää, ja lopulta kun kuvaaja ei antanut rahaa, hänelle näytettiin paljasta takapuolta.

Ruusuja kaupitellut nainen seurasi kuvaajaa tämän autolle saakka.

Ärhäkkäistä ruusunkaupustelijoista tehtiin perjantaina ainakin yksi ilmoitus hätäkeskukseen. Poliisin mukaan partio hälytettiin paikalle selvittämään tilannetta.

Muutamia ilmoituksia poliisille

Poliisille on tehty muutama ilmoitus Oulussa kerjäävistä ihmisistä. Oulun poliisin kenttätoimiston päällikkö Kari Seppäsen mukaan on erikoista, että heitä on näkynyt Oulussa myös talvipakkasilla.

Ruusukaupustelijoiden lisäksi ilmoituksia on tullut kahdesta harmonikalla musisoivasta mieshenkilöstä, jotka ovat kerjänneet Oulun keskustassa Rotuaarilla, Seppänen kertoo.
Pahimman häiriön miehet saivat aikaan soittamalla keskustan liikkeen oven edessä häiriten siten liikkeen toimintaa.

Miehet on nähty hanureineen myös Oulunsalossa. Seppäsen tietojen mukaan miehet kiertelevät siellä täällä asustaen ainakin osan aikaa autossa.

Kerjääminen ei ole Suomessa laitonta. Romanian kerjäläiset ovat viime aikoina herättäneet runsasta keskustelua etenkin pääkaupunkiseudulla.

Lähde

Ei kommentteja: