19.3.08

Aamulehti 19.3.2008

Raiskauksen yrittäjä paljastui raiskaajaksikin

Dna-tunniste paljasti 38-vuotiaan somalialaisen miehen syylliseksi viime heinäkuussa Tampereella tehtyyn raiskaukseen. Hän jäi kiinni marraskuussa raiskauksen yrityksestä. Tammikuussa valmistuneiden dna-tutkimusten perusteella mies osoittautui myös kesällisen rikoksen tekijäksi.

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi suljetussa käsittelyssä miehelle vankeutta 2 vuotta ja 6 kuukautta. Hän joutuu maksamaan 19- ja 20-vuotiaille uhreilleen kärsimyskorvauksia 5 000 ja 2 000 euroa.

Käräjäoikeudessa oli tiistaina varsinainen raiskausrikoksen päivä, sillä somalialaisen lisäksi oli syytteessä myös 26-vuotias egyptiläinen opiskelija. Hänelle tuomittiin raiskauksen yrityksestä ehdollista vankeutta 1 vuosi ja 2 kuukautta.

Egyptiläisen juttu käsiteltiin poikkeuksellisesti avoimin ovin. Ilman avustajaa oikeuteen tullut 24-vuotias nainen uskaltautui kertomaan viime elokuun tapahtumista yleisön kuullen.

Käräjäoikeus sai harkintansa pohjaksi sanan sanaa vastaan, eli epäillyn tekijän ja uhrin kertomukset. Oikeus piti naisen kertomusta uskottavana.

Osapuolet olivat työtovereita tamperelaisessa kahvilassa. Mies kävi käsiksi naiseen kahvilan sulkemisen jälkeen. Painin jälkeen nainen pääsi pakenemaan ulos. Mies oli selittänyt työnantajalleen, että häneen meni saatana. Oikeudessa hän kiisti tehneensä mitään väärää.

Lähde

Ei kommentteja: