6.8.07

Iltalehti 6.8.2007 (2.)

Soukan ammuskelusta paljastui lisää uhreja

Espoossa viikonloppuna tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa haavoittui neljä nuorta miestä.

Espoon poliisista kerrotaan, että kahden sijasta luodeista haavoittuikin viikonloppuna neljä nuorta miestä. Neljäs uhreista ilmoittautui poliisille vasta maanantaina.

Soukan ostoskeskuksessa ammuskeltiin kohti väkijoukkoa varhain sunnuntaiaamuna. Poliisi on pidättänyt yhden miehen epäiltynä. Lisäksi poliisi tavoitteli maanantaina useita muitakin paikalla olleita. Poliisi tutkii tapahtumia murhan yrityksenä.

Rikoskomisario Jukka Kaski kertoi STT:lle maanantaina, että kaikkien epäiltyjen henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa. Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa esimerkiksi heidän lukumääräänsä. Hän ei myöskään paljasta, oliko aseita enemmän kuin yksi.

Rasistisia piirteitä

Poliisi on luonnehtinut, että tapauksessa on havaittavissa rasistisia piirteitä. Kasken mukaan kaikki uhrit ovat syntyperäisiä suomalaisia. Ammuskelun kohteeksi joutuneessa 10-20 nuoren aikuisen ryhmässä oli kuitenkin yksi ulkomaalaistaustainen ihminen.

- Kokonaisuus alkaa vasta rakentua eri palasista, ja tässä on ilmennyt, että on ollut ulkomaalaisvastaisuutta ja toiset taas paheksuu sitä ulkomaalaisvastaisuutta, Kaski luonnehtii.

Uhreista yksi haavoittui vakavasti, ja hän on yhä sairaalahoidossa. Poliisin mukaan mies ei kuitenkaan ole hengenvaarassa. Muut kolme haavoittuivat jalkoihin. Uhrit ovat iältään 18-22-vuotiaita.

Espoon poliisista kerrotaan, että Soukassa oli pari vuotta sitten nuorten välisiä levottomuuksia. Viranomaiset saivat tilanteen kuitenkin hallintaan.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200708076438277_uu.shtml