29.8.07

Turun Sanomat 29.8.2007

Poliiseja rasisteiksi nimitellyt sai hovissa sakot kunnianloukkauksesta

Turun hovioikeus on tuominnut 34-vuotiaalle ulkomaalaissyntyiselle helsinkiläismiehelle kunnianloukkauksesta 10 päiväsakkoa eli 60 euroa maksettavaa. Ylinopeussakot saanut mies nimitteli sakotustilanteessa poliiseja rasisteiksi ja nämä vaativat huutajalle rangaistusta. Raaseporin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen näytön puuttuessa.

Afrikkalaissyntyinen mies ajoi elokuussa 2004 Tammisaaressa poliisin ratsiaan ja poliisit kirjoittivat miehelle sakot. Maksumääräyksen kouraansa saanut autoilija raivostui ja alkoi huutaa poliiseja rasisteiksi. Hän vaati saada nähdä ylinopeuslukemat tutkasta, mutta poliisi kieltäytyi näyttämästä.

Poliisien mukaan tutkan lukemia ei määräysten mukaan tarvitse näyttää sakotettavalle.

Poliisit kokivat huutelun erittäin loukkaavana. Sakotetun miehen veli kuitenkin todisti oikeudessa, ettei tämä kutsunut poliiseja rasisteiksi, joten käräjäoikeus ei tuominnut miestä.

Hovioikeus katsoi asiassa tulleen näytetyksi, että mies oli loukkaantunut ylinopeussakkojen vuoksi, koska koki pysäyttämisen epäoikeudenmukaisena. Hän myönsi asian hovioikeudessa, joten myös syyte tuli näytetyksi.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oleskelulupien väärinkäytökset lisääntyneet

Jouko kirjoitti...

Hyvin ne maahanmuuttajat valmennetaan, mitä sanoa ja kuinka käyttäytyä viranomaisten kanssa tekemisiin jouduttaessa ynnä muitten hankalien tilanteiden sattuessa; rasismi-kortti on aina ässänä takataskussa. Lisäksi röyhkeä käytös, oli vastassa kuka tahansa. Mutta näkyy kääntyvän toisinaan asianomaista vastaan. Erikoista tuossa jälkimmäisessä uutisessa oli se että asianosaisen veljen sana katsottiin käräjillä painavammaksi kuin kahden poliisin. Siinä on sitä neekerilisää, kuten varmaan edellisessäkin kun poliisin sana ei paina mitään oikeuden vaakakupissa. Pitäisiköhän ruveta neekeriksi? Vaikka harvemmin on joutunut poliisin kanssa tekemisiin mutta liikenteessä on kaikki mahdollista.