10.8.07

Iltalehti 10.8.2007

Vantaalaismiestä epäillään pikkutytön hyväksikäytöstä

Samalla miehellä uskotaan olevan kontollaan myös muita lapsiin kohdistuneita rikoksia.

Miestä epäillään 5-vuotiaan pikkutytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä Vantaalla. Poliisi epäilee, että 27-vuotias afrikkalaissyntyinen mies houkutteli tytön mukaansa ja piti tätä asunnossaan joitain tunteja.

Tapaus sattui Martinlaaksossa sunnuntaina. Tyttö katosi, kun hän oli käymässä kaupassa vanhempansa kanssa. Vanhemmat ilmoittivat epäilyistään poliisille keskiviikkona tytön kerrottua asiasta. Poliisi otti miehen kiinni perjantaina.

Miehen uskotaan syyllistyneen lasten seksuaalisiin hyväksikäyttöihin jo viime vuonna. Tapauksista nousi syytteitä, mutta miestä ei saatu oikeuden eteen, sillä hänen onnistui pakoilla haastemiestä kuukausitolkulla. Etsintäkuulutuksesta huolimatta häntä ei tavoitettu ennen perjantaita.

Miestä epäillään alaikäisten uhriensa koskettelusta. Muut epäillyt uhrit ovat olleet vanhempia kuin 5-vuotiaita.

Poliisi pyytää yleisövihjeitä

Tutkinnanjohtaja komisario Hannu Kautto pitää mahdollisena, että yhä uusia uhreja voi paljastua erityisesti Martinlaakson alueelta. Siksi hän pyytää vanhempia suhtautumaan vakavasti lastensa kertomuksiin ja ottamaan yhteyttä poliisiin mahdollisista epäilyistään.

Kautto kertoo, että kiinni otettu mies on pysyvällä oleskeluluvalla Suomessa, mutta hän ei ilmeisesti käy töissä.

- Kansalaisten mukaan hän pyöriskelee Martinlaaksossa, notkuu ja norkoilee.

- Hän tuntuu olevan melko reviiriuskollinen, mutta en tietenkään poissulje sitä, että hän voisi liikkua laajemmallakin alueella.

Vantaan poliisi pyytää myös yleisön apua mahdollisten hyväksikäyttöjen selvittämiseen. Poliisin tavoittaa numerosta 09-873 0259.

Lähde

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten on mahdollista, että tuollaisista rikoksista epäilty onnistuu "pakoilemaan haastemiestä kuukausitolkulla", kuten uutisesta käy ilmi? Uskomatonta.

reino kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200708106450858_uu.shtml

Samasta aiheesta kertoo vähän laveammin Iltalehti.

utkinnanjohtaja komisario Hannu Kautto pitää mahdollisena, että yhä uusia uhreja voi paljastua erityisesti Martinlaakson alueelta. Siksi hän pyytää vanhempia suhtautumaan vakavasti lastensa kertomuksiin ja ottamaan yhteyttä poliisiin mahdollisista epäilyistään.

Kautto kertoo, että kiinni otettu mies on pysyvällä oleskeluluvalla Suomessa, mutta hän ei ilmeisesti käy töissä.

- Kansalaisten mukaan hän pyöriskelee Martinlaaksossa, notkuu ja norkoilee.

- Hän tuntuu olevan melko reviiriuskollinen, mutta en tietenkään poissulje sitä, että hän voisi liikkua laajemmallakin alueella.

Anonyymi kirjoitti...

Kolme miestä raiskasi naisen Turussa

Anonyymi kirjoitti...

Raju välienselvittely Oslossa
ilma
Kaksi vakavasti haavoittunutta sairaalassa, kolme pidätettyä ja poliisin halussa muun muassa käsiase ja samuraimiekka. Siinä lopputulos Oslossa sunnuntaina sattuneesta verisestä välisenselvittelystä, jonka vaiheita kauhistuneet sivulliset seurasivat. Ampumavälikohtauksen jälkeen Ullevålin yliopistosairaalaan tuotiin kaksi nuorta miestä, joista molemmilla oli ampumahaavoja. Toisella on oli myös vakavia vammoja, jotka hän oli saanut miekaniskuista. Iltapäivälehti VG kertoi, että miehen toinen käsivarsi oli hakattu irti.

Miehen tila on kriittinen, kertoi Finn Abrahamsen Oslon poliisista. Hän ei kuitenkaan vahvistanut, oliko mies menettänyt käsivartensa yhteenotossa.

Norjalaisviestimien mukaan kaikki välienselvittelyyn osallistuneet kuuluivat Oslon tamiliyhteisöön. Poliisilla ei kuitenkaan heti ollut tietoa tapahtuman taustoista.

-- Meidän tiedossamme on, että tamilien keskuudessa on viime aikoina ollut välikohtauksia. Emme kuitenkaan tiedä, onko tällä tapuksella yhteyksiä niihin, Abrahamsen sanoi.

Tapauksen jälkeen Oslon tamiliyhteisön edustaja pahoitteli, että välikohtaus voi olla omiaan tahraamaan koko yhteisön maineen.

-- Tämä on varsin traagista. Meillä tamileilla on hyvä maine tällä alueella. Nyt pelkäämme, että maineemme on mennyt pitkiksi ajoiksi, sanoi Balasingham Yogarajah VG-lehdelle.

http://www.kaleva.fi/plus/juttu673571_page0.htm

Anonyymi kirjoitti...

Miestä puukotettiin Kauhajoella

Anonyymi kirjoitti...

Ja homma jatkuu Vantaalla:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1422239

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=69244&messageID=1274557&

"Vantaan rikospoliisi harkitsi miehen esittämistä vangittavaksi maanantaina, mutta se sijaan epäilty passitettiin mielentila-arvioon. Eilen mies nähtiin jo tutuilla nurkillaan. Lääkärin arvion mukaan kyseessä on terve mies, komisario Kimmo Hyvärinen totesi IS:lle. Komisarion myöntää, että miehen maine ja erikoinen käytös on seudulla yleisesti tiedossa. Hyvärisen mukaan poliisin tietoon tulleet teot eivät kuitenkaan ole niin vakavia, että niihin voitaisiin voimallisemmin puuttua."