27.8.07

Helsingin Sanomat 27.8.2007

Naisia pysäkillä puukottanut mies pakkohoidossa

Kahta naista viime perjantaina Helsingin Punavuoressa veitsellä lyönyt mies on sairaalassa pakkohoidossa lukkojen takana. Sekavaa miestä ei ole voitu kuulustella.

"Epäilty joutuu poliisin huostaan, kun lääkärit katsovat mahdolliseksi päästää hänet sairaalasta", kertoi rikosylikomisario Juha Rautaheimo maanantaina.

28-vuotias mies löi keskellä päivää kahta raitiovaunua odottanutta naista hedelmäveitsellä Viiskulmassa. Kaikki kolme olivat toisilleen tuntemattomia.

Kaulaan pahan osuman saanut noin 30-vuotias nainen on yhä sairaalassa, mutta hän on toipumassa leikkauksesta. Toinen nainen loukkaantui lievemmin.

Poliisi tutkii nyt epäillyn henkilöyttä, kansallisuutta ja taustaa. Vielä ei edes tiedetä, onko miehen ilmoittama nimi hänen oikea nimensä. Mies puhuu saksaa, mutta ei äidinkielenään. Hänen ulkonäkönsä viittaa eteläisempiin maihin.

"Selvitämme nyt, kuka hän on, mistä hän tänne tullut ja kauanko hän Suomessa ollut. Osoitetta ei ole löytynyt", Rautaheimo kertoi.

Poliisiasemalla mies löi nyrkillä poliisia naamaan, mistä tulee oma juttunsa käräjille. Naisten puukotuksella oli runsaasti silminnäkijöitä, joita poliisi on kuullut. Tiedot ovat yhdensuuntaisia ja tapahtumien kulku on selvillä.

Samanlaisen satunnaisen väkivallan uhriksi sunnuntain vastaisena yönä joutuneen nuoren miehen puukottaja on yhä karkuteillä. 19-vuotias kiirehti yöbussiin Helsingissä Elielinaukiolla ja ohitti kaksi tummaihoista miestä, joista toinen iski häntä teräaseella selkään. Nuori mies selvisi iskusta vähäisin vammoin.

Uhrin kertoman mukaan hänellä ei ollut suukopua miesten kanssa. Nämä huomauttivat ohitushetkellä murteellisella suomella jotain ohikävelystä. Rikoskomisario Jari Kosken mukaan poliisi tarkasti maanantaina valvontakameran tietoja. Muutama yleisöltä tullut vihje ei johtanut tulokseen.

Viime vuosien aikana pääkaupunkiseudulla on sattunut aiempaa enemmän sattumanvaraista väkivaltaa.

Kirvessurmaaja tappoi metrossa opiskelijan 2004, mies puukotti 2002 iäkkään sauvakävelijän hengiltä Pasilassa ja mies puukotti hollantilaisturistin kuoliaaksi Porvoossa tänä kesänä. Metro- ja sauvakävelijäsurmissa tekijä kärsi mielenterveysongelmista, ja Porvoon puukottaja oli humalassa.

Lähde

Ei kommentteja: