30.8.07

YLE uutiset 30.8.2007

Kouvolan Kiina-keskus KRP:n tarkkailussa

Keskusrikospoliisi epäilee, että Kouvolan Kiina-keskusta käytetään hyväksi järjestettäessä kiinalaisille viisumeita Eurooppaan. Toisaalta kiinalaisen pääomistajan mukaan itse kauppakeskus on vaikeuksissa viisumipulan takia ja vain osa Kouvolaan tulevista kauppiaista on hänen mukaansa saanut viisumin.

KRP:n laittoman maahantulon torjuntayksikkö on seurannut Schengen-viisumeiden myöntämistä Kiina-keskukseen tulijoille. KRP:n mukaan osa viisumin saaneista ei ole lainkaan tullut Kouvolaan vaanjäänyt laittomasti muualle Eurooppaan Schengen-alueelle saapumisensa jälkeen. KRP:n mukaan epäiltyjä tapauksia on joitakin kymmeniä.

Kouvolaan perustettuun Kiinalaisen kaupan keskukseen halukkaita tulijoita on KRP:n mielestä yllättävän paljon verrattuna siihen, minkä verran keskuksella on toimintaa. Viisumeita on myönnetty 700, vaikka Kouvolan keskuksessa toimii vasta muutama yritys.

KRP ei ole vielä aloittanut virallista tutkintaa asiasta, sillä tapaukset ovat tuoreita.

Kauppakeskuksen pääomistaja: Kauppakeskus kärsii viisumipulasta

Kauppakeskusken pääomistajan mukaan Kouvolaan valmistuva pohjoismaiden suurin kiinalainen kauppakeskus on joutunut vaikeuksiin viisumipulan takia. China Centerin avaamista joudutaan lykkäämään, koska vain osa Kouvolaan tulevista kauppiaista on saanut viisumin, kertoo China Centerin pääomistaja Jiatzu Wang.

Samaan aikaan KRP:n mukaan viisumeita on kuitenkin myönnetty 700:lle Kouvolaan tulevalle kiinalaiselle.China Centerin käytävät kumisevat toistaiseksi tyhjyyttään. Entisen Kouvolan meijerin tiloihin kunnostetaan kauppakeskusta, johon on tulossa 150 myymälää ja valmistuttuaan se tarjoaa töitä lähes 400 kiinalaiselle.

Ensi viikoksi suunniteltuja avajaisia on jouduttu lykkäämään, koska vain murto-osa kauppiaista on saanut viisumin ja saapunut, kertoo pääomistaja Jiatzu Wang.

Lähde

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135229941727?ref=rss
Venäläissyntyistä liikenaista Larisa Lisitsynia syytetään kirjanpitorikoksista Lappeenrannan käräjäoikeudessa.

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135229942662
Naapurinsa tämän kotiovella puukottanut Manne-TV saa syytteen murhasta.

Anonyymi kirjoitti...

Euroopassa ja muissa Pohjoismaissa koiratappelut ovat yleisempiä kuin Suomessa. Siellä ilmiötä selittää Suomea suurempi määrä maahanmuuttajia, joiden kulttuurissa eläintappelut ovat osa ajanvietettä. Suomessa epäiltyjen joukossa ei ole ulkomaalaistaustaisia ihmisiä.

KRP epäilee noin kymmentä ihmistä koiratappeluista

The two Finland-based breeders, Robert Gonzales and Paul Dunkel, were shown being confronted by the BBC crew with evidence of their dealings before police arrested them.
BBC Exposes Dog Fighting in Ireland
Dog-Fighting Undercover

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1432269