18.12.07

Helsingin Sanomat 18.12.2007 (2.)

Kolmelle kurssille haki yli 1 500 nigerialaista

Haaga–Helian ja Kymenlaakson ammattikorkeakouluihin haki syksyn vieraskielisten yhteishaussa yli 1 500 nigerialaista. Se on paljon, kun kolmelle englanninkielisellä kurssille oli jaossa vain runsaat sata paikkaa.

Nepalista hakijoita oli vajaat 800. Kolmantena oli Suomi noin 500 hakijalla.

Opiskelupaikoista suomalaiset veivät valtaosan. Nigeria jäi nollille, nepalilaisia pääsi yksi. Suurista hakijamaista nollille jäivät myös muun muassa Etiopia, Ghana, Kenia ja Pakistan.

Samoista maista on haettu aiemminkin ahkerasti mutta laihoin tuloksin niin suomalaisiin yliopistoihin kuin muihinkin oppilaitoksiin.

Nigeriasta kukaan ei osallistunut syksyn pääsykokeisiin. Vaikeaa se olisi ollutkin, koska suurlähetystö ilmoitti molemmissa maissa, että viisumia on turha hakea.

Lähetystöjen ja myös ulkoministeriön näkemys oli, että hakijoista enintään ani harva oli vakavissaan pyrkimässä Helsinkiin Haaga–Helian liiketalouden ja tietotekniikan kursseille.

Viisumikeinottelun ehkäisemiseksi Suomi ja suomalaiset oppilaitokset ovat aiempina vuosina järjestäneet pääsykokeita myös ulkomailla.

"Niissä menestyneet ovat saaneet oleskeluluvan", Nenonen kertoo.

Lähde

Ei kommentteja: