15.12.07

Aamulehti 15.12.2007

Vuosikausien pahoinpitelyistä pitkä tuomio

Somaliasta kotoisin oleva Koshin Hagi Ali tuomittiin perjantaina Tampereen käräjäoikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Hän on jo valmiiksi vankilassa istumassa törkeästä pahoinpitelystä aiemmin saamaansa rangaistusta.

Mies tuomittiin väkivaltarikosten ryppäästä, joka kohdistui lähinnä hänen entiseen vaimoonsa Tampereen seudulla. Tuomio sisältää 16 erillistä tekoa. Rankimmat rikokset ovat törkeä pahoinpitely, törkeä vahingonteko ja raiskaus.

Hakkasi istuimella

Vuodesta 2004 alkanut väkivalta kärjistyi uudenvuoden aattona vuosi sitten. Hagi Ali löi vaimoaan kasvoihin, kuristi kurkusta, hakkasi harjan varrella ja lasten turvaistuimella ja uhkasi tappaa. Vaimo joutui sairaalaan.

Tämän jälkeen vaimo muutti alle vuoden vanhan lapsen kanssa pois pariskunnan yhteisestä asunnosta ja pani vireille avioeron. Väkivaltaketju päättyi 17. kesäkuuta, jolloin mies otettiin kiinni ja hän on siitä lähtien ollut virkavallan hoivissa.

Nuoren rouvan isä oli asunut muutaman viikon ajan tyttärensä luona turvamiehenä. Hagi Ali hyökkäsi 17.6. aamuyöllä parvekkeen ikkunan läpi kylään. Isä onnistui osittain torjumaan hyökkäyksen, vaikka hänen toinen kätensä oli paketissa hiljattain tehdyn leikkauksen vuoksi.

Miehen aseena oli puutarhatuolin jalka ja hän uhkaili myös veitsellä. Isä ja tytär onnistuivat pakenemaan. Vierailunsa päätteeksi mies hajotti koko huushollin. Hän heitti television, äänentoistolaitteet ja muutakin irtaimistoa ikkunasta ulos ja kaatoi vitriinikaapin nurin.

Korvausta isällekin

Mies tuomittiin korvaamaan aiheuttamansa vahingot vaatimusten mukaisesti. Summa kohoaa useisiin tuhansiin euroihin. Korvaus entisen vaimon isälle on 2000 euroa.

Henkilöpapereiden mukaan miehen syntymävuosi on 1984. Todellisuudessa hänen arvioidaan olevan kolme vuotta vanhempi eli 27-vuotias.

Lähde

Ei kommentteja: