9.6.08

Turun Sanomat 9.6.2008

Raskaana ollutta naista pahoinpidellyt ehdolliseen

Turun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina pahoinpitelystä kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen turkulaismiehen, joka viime maaliskuussa löi ja kuristi raskaana ollutta naista. Tuomio on ehdollinen, koska miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Vuonna 1975 syntynyt mies joutuu maksamaan naiselle tämän vaatiman 20 000 euron sijasta kivusta ja särystä 1000 euroa ja naisen lapselle 500 euroa.

Turun ulkomaalaisyhteisössä sattunutta välikohtausta oli edeltanyt tapahtuma, jossa syytetty oli tukistanut naisen kahdeksanvuotiasta lasta. Tästä teosta hänen todettiin syyllistyneen lievään pahoinpitelyyn.

Viikkoa myöhemmin mies kävi häntä arvostelleen naisen kimppuun ja löi tätä useita kertoja avokämmenellä ja nyrkillä pään alueelle. Naisen kaaduttua mies kuristi tätä voimakkaasti kurkusta ja uhkasi tappamisella. Hän potkaisi naista lonkkaan. Mies lopetti kuristamisen ulkopuolisen tultua paikalle. Nainen sai kaulalle mustelmia, ohimoon kuhmun, naarmuja kasvoihin ja mustelmia käsivarsiin ja jalkoihin.

Miestä syytettiin tapon yrityksestä. Hän sanoi rauhoitelleensa kiihtynyttä naista eikä kuristanut eikä aikonut tappaa. Käräjäoikeuden mukaan lääkäri vahvisti vammat, mutta niiden perusteella asianomistaja ei ollut välittömäsä hengenvaarassa. Koska mies lopetti itse kuristamisen, ei asiassa näytetty hänen yrittäneen tappaa naista.

Lähde: TS:n paperiversio

Ei kommentteja: