2.6.08

Iltalehti 2.6.2008

Kolme naista raiskattiin viikonloppuna

Tampereella tapahtui kesän aloitusviikonloppuna kolme raiskausta, joista yhdessä uhrina on alaikäinen tyttö.

Ensimmäinen raiskaus tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yksityisasunnossa Tampereen keskustassa. Uhrina oli alaikäinen tyttö, joka oli poliisin mukaan ajautunut yön aikana tummaihoisen ja murtaen suomea puhuneen noin 30-40 vuotiaan miehen seuraan.

- Uhrilla ei ole selkeää kuvaa yön tapahtumista, mutta aamulla herättyään yksityisasunnosta Takon tehtaan läheisyydestä hän on havainnut tulleensa raiskatuksi ja paennut asunnosta, komisario Jari Kinnunen Tampereen poliisista kertoo.

Pakenevan tytön käytös on saattanut herättää sivullisten huomiota ja poliisi pyytääkin tytön nähneitä ottamaan yhteyttä mahdollisimman pian.

Kimppuun yleisellä paikalla

Toinen raiskaus tapahtui yleisellä paikalla Tesomalla neljän aikaan sunnuntaina iltapäivällä. Teosta epäilty noin 50-vuotias mies iski naisen kimppuun Tesoman Valtatie 36:n kohdalla sijaitsevalla nurmialueella.

Poliisi etsii raiskauksesta olemukseltaan siistiä ja lyhythiuksista miestä, jolla oli yllään punainen t-paita ja tummat shortsit, sekä mukana tumma pyöräilykypärä.

Teko tapahtui lähellä tietä, joten ohikulkijat ovat saattaneet nähdä tapauksen.

Mies uhkasi teräaseella

Kolmas raiskaus tapahtui kerrostalon porraskäytävässä Ristikadulla sunnuntaina juuri ennen puoltayötä. Uhriksi joutunut nainen oli poistunut läheisestä Alanya-pubista kun hänen huomionsa oli kiinnittynyt mieheen, joka seurasi häntä. Mies pääsi lopulta rappuun ja teräaseella uhaten pakotti uhrin seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Poliisin mukaan raiskaus kuitenkin keskeytyi miehen tultua häirityksi. Raiskauksesta epäilty on noin 180-190 senttimetriä pitkä ja hän oli pukeutunut tummiin farkkuihin ja tummaan t-paitaan. Hänellä oli tummat, siiliksi leikatut hiukset sekä parransänki.

Miehen pako on saattanut herättää yleisön mielenkiinnon ja poliisi pyytää myös tämän raiskauksen osalta mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittautumaan.

Kaikista tapauksista tietoja voi ilmoittaa Tampereen poliisin päivystykseen puhelinnumeroon 071-874 0131. Tietoja voi kertoa myös suoraan raiskausten tutkinnanjohtajille. Ensimmäisen kahden tapauksen tutkintaa johtaa komisario Jari Kinnunen p.050 456 1411 ja kolmannen raiskauksen tutkinnanjohtaja on rikoskomisario Hannu Kallioniemi, p.071-874 5506.

Lähde

Ei kommentteja: