25.6.08

Turun Sanomat 25.6.2008

Kahden miehen pahoinpitelystä vankeutta ja 13 500 euron lasku

Turun Varissuolla kahta miestä pahoinpidelleet 38- ja 41-vuotiaat miehet on tuomittu Turun käräjäoikeudessa törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä puolentoista vuoden vankeusrangaistukseen. Heidät tuomittiin lisäksi maksamaan uhreille noin 13 500 euron vahingonkorvaukset.

Vankeusrangaistus on ehdollinen, koska syytetyillä ei ollut aiempaa rikostaustaa. Sen ohessa molemmille tuomittiin 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Toinen uhreista sai korvausta 2 000 euroa kivusta ja särystä ja runsaat 8 000 euroa menetetystä työansiosta. Toiselle uhrille määrättiin 800 euroa kivusta ja särystä.

Uhrit olivat huhtikuussa 2007 viettäneet iltaa ravintolassa, jossa he olivat nyt tuomittujen miesten mukaan esittäneet rasistisia nimityksiä.

Baari-illan jälkeen kahden miehen ja yhden naisen seurue tapasi neljä ulkomaalaistaustaista miestä Littoistentiellä. Juttelun jälkeen joukko kätteli sovinnollisesti, mutta samassa neljä miestä aloitti pahoinpitelyn.

Kahta miehistä ei tavoitettu.

40-vuotias mies sai ruhjeita ja mustelmia kasvoihin ja hänellä todettiin hiusmurtumia kasvojen alueella. Pahoinpitelystä aiheutui pitkäaikaista päänsärkyä ja unettomuutta ja miehen epäiltiin saaneen aivovamman.

Lähde

Ei kommentteja: