9.6.08

Ilta-Sanomat 9.6.2008

Alkoholi pois puistokonsertista!

Joukko poliiseja vaatii Helsingin Kaivopuiston konsertteja alkoholittomiksi.

- Nollatoleranssi on ainoa asia, joka varmistaa sen, etteivät mellakat tulevaisuudessa toistu, komisario Mika Helminen sanoo Ilta-Sanomille.

Sunnuntain mellakka oli huolestuttavaa, poliisipäällikkö Jukka Riikonen sanoo.

Tavallaan tämä on täysin uusi ilmiö, hän jatkaa.

- Euroopan muista pääkaupungeista tutun ilmiön vuoksi joudumme vakavasti harkitsemaan konserttien alkoholittomuutta.

Oli aivan hilkulla, ettei poliisi joutunut käyttämään joukkojenhallinta- eli mellakan vastaista yksikköään, kerrotaan IS:lle.

Rähinät alkoivat sunnuntaina klo 19 Kaivopuiston rock-konsertin jo loputtua. Mellakkapiste oli noin 150 metrin päässä esiintymislavasta etelään. Väkivallan kohteina oli myös kauempana olevat poliisiautot, joita töhrittiin ja rikottiin.

Alunperin kysymyksessä oli yleisötappelu, jonka syntyi IS:n tietojen mukaan kahden ulkomaalaisperäisen ryhmän välillä. Kun poliisi meni selvittämään sitä, heitä vastaan käytiin tyhjillä ja täysillä olutpulloilla.

Yhdeksän nuorta kuljetettiin poliisiasemalla. Viisi heistä vapautettiin ikänsä perustella; he olivat alle 15-vuotiaita. Neljä vietti yönsä putkassa aamuun asti.

Mellakointiin osallistui kaikkiaan 150-200 nuorta.

Poliisipäällikkö Riikonen tähdentää ennalta ehkäisyn tärkeyttä tällaisten konsertin yhteydessä. Yhteistyö järjestäjien kanssa tullee sujua hyvin, hän sanoi

- Alkoholin käytössä pitäisi vallita yhtä ehdoton tilanne kuin nykyisin Olympiastadionilla, jonne ei hyväksytä lainkaan omia juomia, Riikonen sanoo.

Poliisijohto neuvottelee asioista lähipäivinä. Takavuosina Kaivopuiston konsertit saivat paljon kritiikkiä lähinnä roskaamisen, nurmikon tallomisen ja metelein takia. Konsertteja onkin vähennetty.

Seuraava iso konsertti järjestetään ensi torstaina Helsinki-päivän kunniaksi Kaisaniemessä.

Lähde

Ei kommentteja: