3.6.08

Iltalehti 3.6.2008

Miehet hakkasivat odottavan äidin

Kaksi noin 40-vuotiasta miestä hakkasi noin 20-vuotiaan, viimeisillään raskaana olevan naisen sairaalakuntoon.

Väkivaltaisuus tapahtui maanantaina puolenpäivän aikaan Columbus-kauppakeskuksen edessä Vuosaaressa Itä-Helsingissä.

Kymmenet silminnäkijät todistivat tekoa.

Pahoinpitely jatkui silminnäkijän mukaan jopa kymmeniä minuutteja ennen kuin poliisi saapui paikalle ja otti kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista miestä pahoinpitelystä epäiltynä.

Uhri, ulkomaalaistaustainen nainen, ehti saada useita iskuja ympäri kehoa. Hänet toimitettiin hoidettavaksi Kätilöopiston sairaalaan, jossa hän on edelleen tarkkailtavana.

- Häntä oli lyöty ja potkittu ylimalkaisesti, ja todennäköisesti myös vatsan seudulle. Mitään peruuttamatonta ei kuitenkaan ole hänen raskautensa suhteen onneksi tapahtunut, ylikonstaapeli Keijo Hyvärinen Itäkeskuksen poliisista kertoo Iltalehdelle.

Lähde

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turun Sanomien paperiversio, torstai 5.6.2008 (KOTIMAA)

Satakunnassa liikkeellä väärennettyjä seteleitä

Ulkomalaiseksi luonnehdittu mies on maksanut ostoksiaan väärennetyillä seteleillä Harjavallassa ja Huittisissa. Poliisin tietoon tulleet kaupat ovat tapahtuneet kuluvan viikon maanantaina ja tiistaina.

Mies oli maksanut ostoksensa 200 euron seteleillä. Setelit paljastuivat väärennöksiksi vasta jälkikäteen. Seteliväärennökset ovat hyvätasoisia ja silmämääräisesti niiden tunnistaminen vääriksi on hankalaa.

Anonyymi kirjoitti...

Turun Sanomien paperiversio, maanantai 9.6.2008 (KOTIMAA)

Raskaana ollutta naista pahoinpidellyt ehdolliseen

Turun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina pahoinpitelystä kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen turkulaismiehen, joka viime maaliskuussa löi ja kuristi raskaana ollutta naista. Tuomio on ehdollinen, koska miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Vuonna 1975 syntynyt mies joutuu maksamaan naiselle tämän vaatiman 20 000 euron sijasta kivusta ja särystä 1000 euroa ja naisen lapselle 500 euroa.

Turun ulkomaalaisyhteisössä sattunutta välikohtausta oli edeltanyt tapahtuma, jossa syytetty oli tukistanut naisen kahdeksanvuotiasta lasta. Tästä teosta hänen todettiin syyllistyneen lievään pahoinpitelyyn.

Viikkoa myöhemmin mies kävi häntä arvostelleen naisen kimppuun ja löi tätä useita kertoja avokämmenellä ja nyrkillä pään alueelle. Naisen kaaduttua mies kuristi tätä voimakkaasti kurkusta ja uhkasi tappamisella. Hän potkaisi naista lonkkaan. Mies lopetti kuristamisen ulkopuolisen tultua paikalle. Nainen sai kaulalle mustelmia, ohimoon kuhmun, naarmuja kasvoihin ja mustelmia käsivarsiin ja jalkoihin.

Miestä syytettiin tapon yrityksestä. Hän sanoi rauhoitelleensa kiihtynyttä naista eikä kuristanut eikä aikonut tappaa. Käräjäoikeuden mukaan lääkäri vahvisti vammat, mutta niiden perusteella asianomistaja ei ollut välittömäsä hengenvaarassa. Koska mies lopetti itse kuristamisen, ei asiassa näytetty hänen yrittäneen tappaa naista.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1541544

Norjan poliisi saa usein vihjeitä tyttöjen silpomisesta
08.06.2008 12:17

Norjan pääkaupungin Oslon poliisi epäilee, että maahanmuuttajaperheiden tyttöjen sukupuolielimiä silvotaan myös Norjassa.

Puoskaripalveluja on saatavissa Britanniasta ja Hollannista, kertoo iltapäivälehti VG.

Poliisi kertoo saavansa tavan takaa vihjeitä siitä, että tyttöjen silpomista tapahtuu Norjassa. Aiemmin on ollut tiedossa, että osa maahanmuuttajaperheistä lähettää lapsensa entisiin kotimaihin aikuistumisriittiä varten.

Silpomisen suorittavat tavallisesti ulkomailta tulevat puoskarit. VG:n mukaan joissakin tapauksessa tekijä on tullut jopa Somaliasta saakka.

Ensimmäisen kerran silpominen johti Norjassa pidätykseen perjantaina. Silloin gambialainen mies määrättiin tutkintavankeuteen tyttäriensä silpomisesta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1541829

Alkoholi pois puistokonsertista!09.06.2008 07:17, päivitetty 09.06. 09:23

Joukko poliiseja vaatii Helsingin Kaivopuiston konsertteja alkoholittomiksi.

- Nollatoleranssi on ainoa asia, joka varmistaa sen, etteivät mellakat tulevaisuudessa toistu, komisario Mika Helminen sanoo Ilta-Sanomille.

Sunnuntain mellakka oli huolestuttavaa, poliisipäällikkö Jukka Riikonen sanoo.

Tavallaan tämä on täysin uusi ilmiö, hän jatkaa.

- Euroopan muista pääkaupungeista tutun ilmiön vuoksi joudumme vakavasti harkitsemaan konserttien alkoholittomuutta.

Oli aivan hilkulla, ettei poliisi joutunut käyttämään joukkojenhallinta- eli mellakan vastaista yksikköään, kerrotaan IS:lle.

Rähinät alkoivat sunnuntaina klo 19 Kaivopuiston rock-konsertin jo loputtua. Mellakkapiste oli noin 150 metrin päässä esiintymislavasta etelään. Väkivallan kohteina oli myös kauempana olevat poliisiautot, joita töhrittiin ja rikottiin.

Alunperin kysymyksessä oli yleisötappelu, jonka syntyi IS:n tietojen mukaan kahden ulkomaalaisperäisen ryhmän välillä. Kun poliisi meni selvittämään sitä, heitä vastaan käytiin tyhjillä ja täysillä olutpulloilla.

Yhdeksän nuorta kuljetettiin poliisiasemalla. Viisi heistä vapautettiin ikänsä perustella; he olivat alle 15-vuotiaita. Neljä vietti yönsä putkassa aamuun asti.

Mellakointiin osallistui kaikkiaan 150-200 nuorta.

Poliisipäällikkö Riikonen tähdentää ennalta ehkäisyn tärkeyttä tällaisten konsertin yhteydessä. Yhteistyö järjestäjien kanssa tullee sujua hyvin, hän sanoi

- Alkoholin käytössä pitäisi vallita yhtä ehdoton tilanne kuin nykyisin Olympiastadionilla, jonne ei hyväksytä lainkaan omia juomia, Riikonen sanoo.

Poliisijohto neuvottelee asioista lähipäivinä. Takavuosina Kaivopuiston konsertit saivat paljon kritiikkiä lähinnä roskaamisen, nurmikon tallomisen ja metelein takia. Konsertteja onkin vähennetty.

Seuraava iso konsertti järjestetään ensi torstaina Helsinki-päivän kunniaksi Kaisaniemessä.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1541829

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaleva.fi/plus/juttu733425_page0.htm