27.6.08

Tampereen poliisin tiedote 27.6.2008

Tampereen huumepoliisi paljasti kansainvälisen kokaiinin salakuljetus- ja levitysorganisaation

Tampereen kihlakunnan poliisilaitoksen huumerikosyksikkö on paljastanut järjestäytyneen rikollisryhmän, joka on vuoden 2008 aikana salakuljettanut kokaiinia Surinamista Hollantiin ja edelleen Suomeen.

Surinamista Hollantiin salakuljetun kokaiinin määräksi on tutkinnassa selvinnyt 1700 grammaa, josta 700 grammaa on salakuljetettu neljällä eri kerralla toisen hollantilaismiehen toimesta Hollannista Suomeen.

Hollantilaismies otettiin kiinni Tampereella 16.5.2008 ja hänen pukupussistaan takavarikoitiin yli 200 grammaa kokaiinia sisältänyt vaateripustin (liitteenä valokuvia). Suomessa takavarikoidun ja levitetyn kokaiinin kokonaisarvo on esitutkinnassa selvitetyn katukauppa-arvon perusteella noin 100 000 euroa.

Esitutkinnassa on selvitetty salakuljetun kokaiinin päätyneen Tampereelle, jossa se on Tampereella asuvien marokkolais-, irakilais- ja kosovolaismiehen toimesta edelleen levitetty ja myyty. Kokaiinin salakuljettaja ja sen levittämisestä epäillyt henkilöt ovat asian vuoksi vangittuina. Esitutkinnan aikana poliisi on kuulustellut useita kokaiinia ostaneita ja käyttäneitä henkilöitä.

Esitutkinnassa on käynyt selville myös se, että tähän järjestäytyneeseen rikollisryhmään kuulunut hollantilaismies, jonka tehtävänä on ollut kokaiinin salakuljetuksen järjestäminen Surinamista Hollantiin, on ammuttu Rotterdamissa toukokuussa 2008.

Esitutkinta on valmistumassa ja asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan ensi viikolla. Asian oikeuskäsittely alkaa Tampereen käräjäoikeudessa 31.7.2008.

Lähde

Ei kommentteja: