14.1.08

Karjalainen 14.1.2008

Kultaketjuvarkaat vangittiin

Outokumpulaisliikkeestä kultaketjuja vieneen pariskunnan epäillään syyllistyneen koruvarkauksiin ainakin kahdessa joensuulaisliikkeessä.

Outokummussa tehdystä kultaketjuvarkaudesta epäilty ja torstaina Kuopiossa kiinniotettu pariskunta vangittiin maanantaina Joensuun käräjäoikeudessa varkaudesta epäiltynä.

Vuonna 1946 syntyneen, Kanadan passilla liikkuneen miehen ja 1985 syntyneen venäläisnaisen hallusta on löydetty vajaat 20 kultakorua. Poliisi on viikonlopun aikana pystynyt selvittämään, että pariskunta ehdi asioida ennen Outokumpua ainakin kahdessa joensuulaisessa kultasepänliikkeessä.

– Toisesta liikkeestä heidän epäillään varastaneen ainakin yhden kultaketjun. Toisesta kaupungin keskustassa sijainneesta liikkeestä sen sijaan on viety mahdollisesti useampi kultaketju, kertoo rikoskomisario Leevi Makkonen Joensuun rikospoliisista.

Pariskunta on poliisin mukaan toiminut saman kaavan mukaan: he asioineet kultaliikkeissä, pyytäneet nähtäväkseen koruja kokeillakseen niitä ja toisen kiinnittäessä myyjän huomioon toisaalle toinen on anastanut kokeiltavia koruja.

Outokummun liikkeessä myyjä huomasi asiakkaiden poistuttua, että oli heidän mukaansa oli lähtenyt neljä, yhteensä runsaan 4 000 euron arvoista kultaketjua.

Joensuulaisliikkeissä varkaudet huomattiin vasta kun poliisi otti yhteyttä, toisessa liikkeessä itse asiassa vasta maanantaina.

– Liikkeiden omistajat muistivat pariskunnan asioineen viime viikolla myös heidän liikkeissään. Inventoinnissa he sitten huomasivat vitriineistä kadonneen koruja.

Makkonen ei vielä lähde arvioimaan, kuinka arvokas pariskunnan varastamaksi epäilty korusaalis on, koska osasta saaliista ei tiedetä vielä edes alkuperää. Poliisi selvittää parhaillaan pariskunnan liikkeitä myös Kaakkois-Suomessa.

61-vuotias mies ja hänen mukanaan liikkunut 22-vuotias nainen ovat molemmat osoittautuneet syntyperältään venäläisiksi. Mies vain on Kanadan kansalainen.

He eivät ole naimisissa eivätkä keskenään sukulaisia. Tummansinisellä Ladalla liikkunutta pariskuntaa poliisi kuvaileekin työpariksi.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-01-16,104:2:511446,1:0:0:0:0:0: