16.1.08

Aamulehti 16.1.2008

Leirintäalueelta löytyi varastettua tavaraa tynnyreittäin

Kaksi romanialaista miestä varasteli viime marraskuussa Tampereen ja Jyväskylän seuduilla kaupoista tavaraa noin 20 000 euron arvosta, kunnes Tampereen kihlakunnan poliisi jäljitti heidät kiinni. Keskiviikkona Tampereen käräjäoikeus langetti kumppanuksille ehdolliset vankeusrangaistukset, 11 ja 5 kuukautta.

Kihlakunnansyyttäjän käsityksen mukaan 28- ja 24-vuotiaat miehet tekivät muutaman päivän sisällä yhteensä 18 keikkaa, alkuun yhdeksän kertaa Tampereella. Käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä, että avunannosta syytetty vanhempi mies olisi ollut mukana Tampereen jutuissa. Sen vuoksi hän sai kaveria lievemmän tuomion.

Hän oli mukana vasta iskussa kultasepänliikkeeseen Nokialla, josta katosi 49 kultaketjua, yhteisarvoltaan yli 8 700 euroa. Summa riitti törkeän varkauden tunnusmerkistön täyttymiseen. Kaikki muut teot olivat tavallisia varkauksia.

Poliisi sai vainun kahdesta ulkomaalaisesta miehestä ja alkoi pitää heitä silmällä. 4. joulukuuta miehet lähtivät Tampereella Härmälän leirintäalueelta viemään postiin lähes 17 kilon painoista pakettia. Se oli lähdössä Romaniaan. Jyväskylään ja Äänekoskelle ulottunut varkauskeikka päättyi siihen.

Samana iltana poliisi löysi Härmälän leirintäalueen huoltorakennuksen takaa viisi muovista tynnyriä, joissa oli varastettua tavaraa.

Foliota laukussa Miehet varastivat kultaketjujen lisäksi farmarihousuja, nahkatakkeja, kosmetiikkatuotteita, kaksi kannettavaa tietokonetta ja neljä navigaattoria. Myymälöiden hälytyslaitteet eivät reagoineet sen vuoksi, että saalis vietiin kultaketjuja lukuunottamatta ulos foliolla vuoratussa laukussa. Toinen mies varasti, toinen toimi kuljettajana.

Miehet olivat virkavallan huostassa yhden kuukauden ja 12 päivää. Käräjäoikeus päästi heidät vapaaksi saatteena ukaasi, että uudesta rikoksesta kalterit kolahtavat.

Lähde

Ei kommentteja: