8.1.08

Ilta-Sanomat 8.1.2008

Kaksi liikemiestä ryöstettiin ja hakattiin hotellissa - tekijöille jättisaalis

Naamioituneet ryöstäjät iskivät hotellihuoneeseen Uudessakaarlepyyssä Pohjanmaalla eilisiltana. Huoneessa yöpyneet kaksi noin 50-vuotiasta liikemiestä pahoinpideltiin, ja heidän rahansa varastettiin.

Miehet olivat majoittuneet Juthbackan hotelliin keskustan tuntumassa. Poliisi sai kello 22.15 ilmoituksen tappelusta hotellihuoneessa. Liikemiehet olivat taistelleet naamioryöstäjiä vastaan 15-20 minuutin ajan.

He saivat viiltohaavoja kasvoihinsa, kaulaansa ja käsiinsä. Apua paikalle hälytti samassa hotellissa asunut opiskelija.

Poliisin päästyä paikalle ryöstäjät olivat paenneet. Liikemiehet makasivat verissäpäin hotellihuoneessa. Heidät vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Poliisi sai samana yönä kiinni miehen, jonka epäillään olevan toinen ryöstäjistä. Poliisin aamyöllä pidättämä mies on 27-vuotias ulkomaan kansalainen. Pidätetty mies oli kävellyt kadulla lumisateessa muutaman kilometrin päässä tapahtumapaikasta.

Toinen epäilty on edelleen karkuteillä, kertoi rikoskomisario Per-Erik Pettersson Pietarsaaren poliisista IS:lle.

- Miehet ovat edelleen sairaalassa, mutta heillä ei ole hengenvaaraa, Pettersson kertoo.

Myös toinen uhreista on ulkomaalainen, mutta eri maan kansalainen kuin ryöstäjä.

Toinen uhreista sai viiltohaavoja kasvoihinsa ja kaulaansa, toinen käsiinsä. Kummaltakin varastettiin huomattava summa rahaa, yhteensä kymmeniätuhansia euroja.

Ryöstösaalis löytyi kokonaisuudessaan poliisin kiinniottaman miehen hallusta.

Uhrit kertoivat poliisille, että ryöstäjät olivat uhkailleet heitä ampuma-aseilla. Myöhemmin selvisi, että ne eivät olleet oikeita, vaan jäljitelmiä.

- Lisäksi tekijöillä oli käytössä veitsi, Pettersson kertoo.

Tekijät ja uhrit eivät tunteneet toisiaan.

- Uhrit eivät myöskään ymmärtäneet, mitä kieltä tekijät puhuivat. Toinen uhreista on suomalainen ja toinen ulkomaalainen, muttei kuitenkaan samaa kansallisuutta kuin epäilty, Pettersson kertoo.

Hän ei tarkenna, minkä maan kansalainen epäilty on. Noin 30-vuotias mies on ollut kuulusteluissa yhteistyöhaluton.

- Epäillyn henkilöllisyyttä ei ole pystytty vielä vahvistamaan.

Pietarsaaren poliisi kaipaa vihjeitä toisen miehen liikkeistä. Epäillystä ei tiedetä juuri muuta kuin se, että hän on myös noin 30-vuotias ja ulkomaalaistaustainen.

Lähde

Ei kommentteja: