28.1.08

Iltalehti 28.1.2008 (2.)

Pam syyttää työnantajia maahanmuuttajien riistosta

Palvelualojen ammattiliitto Pam arvostelee työnantajia maahanmuuttajien hyväksikäytöstä.

Liiton toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen (vas) katsoo, että maahanmuuttajat ovat usein joutuneet työskentelemään alipalkalla ja työehtosopimuksia heikoimmilla ehdoilla.

Liiton selvitettävänä olevista 600 kiistasta lähes viidennes koskee maahanmuuttajia, mikä kertoo Julkusen mukaan siitä, että heidän työehtonsa eivät ole kunnossa. Maahanmuuttajien osuus Pamin jäsenistöstä on vain 1,5 prosenttia.

Pamissa uskotaan, että ongelma on paljon laajempi, sillä liitolla on todennäköisesti hoidettavana vain murto-osa kaikista epäkohdista. Yksityisillä palvelualoilla työskentelevistä maahanmuuttajista noin 20 prosenttia kuuluu Pamiin.

Julkusen mukaan maahanmuuttajien työehtoja poljetaan eniten ravintola- ja siivousaloilla, mutta enenevässä määrin myös kaupoissa. Palkkasaatavat ja työsuhteen päättymiseen liittyvät erimielisyydet ovat yleisimpiä. Pam aloitti maanantaina teemaviikon, jolla maahanmuuttajien asemaan pyritään kiinnittämään huomiota.

Lähde

2 kommenttia:

CptPicard kirjoitti...

Noh, noh. Eikö se nyt vähintään ole suotavaa että jos töihin pääsee niin ehdot on sitten samat naaman väristä riippumatta? Reilu peli puolin ja toisin. Maassa maan tavalla, ja toivottavasti se maan tapa kuitenkin on se, että JOS niitä töitä tekee niin niistä myös palkan saa siinä missä muutkin.

Monikulttuuri kirjoitti...

cptpicard: Ehdottomasti! Monikulttuurissa näin vain ei käy, koska ammattitaidottomien maahanmuuttajien tarpeellisuus työmarkkinoille perustuu siihen, että heille ei makseta samaa kuin kantaväestölle.

Lisäksi orjatyövoimaa käyttävät ravintolat ovat olleet lähes yksinomaan "etnisiä" ravintoloita.