15.10.08

Kaleva 15.10.2008

Nuorisojoukko nujakoi Rotuaarilla

Nuoret miehet ottivat yhteen Oulun Rotuaarilla keskiviikkoiltana. Useammasta henkilöstä koostunut miesryhmä äityi toistaiseksi tuntemattomasta syystä pahoinpitelemään toisiaan puoli kymmenen aikaan illalla.

Poliisin mukaan uhrit saivat lähinnä mustelmia.

Paikalle hälytettiin useita ambulansseja ja poliisiautoja. Kalevaan soittaneen silminnäkijän mukaan miesjoukossa oli kaikkiaan parikymmentä ihmistä. "Tappelua on ollut jonkin verran, mutta ketään ei tarvinnut viedä hoitoon", poliisipäivystyksestä kuvaillaan.

Tilanteessa on väitetty olleen vastakkain skinheadien ja ulkomaalaistaustaisten miesten. Poliisi ei ole saanut tällä näkemykselle vahvistusta. Sen mukaan tällainen mielikuva saattoi syntyä esimerkiksi joidenkin miesten ulkonäöstä. Joukossa oli muun muassa tummiin pukeutuneita, kaljupäisiä miehiä.

Poliisi seurasi tapahtumia paikalla olleiden partioiden lisäksi Rotuaarin valvontakameroiden kautta. Virkavalta myös puhutti osaa miehistä. Ketään ei otettu poliisin huostaan.

Porukka liikkui Rotuaarin lisäksi muun muassa Isollakadulla.

Samoihin aikoihin Kauppurienkadulla nähtiin naisen makaavan verta vuotavana maassa. Poliisin mukaan hän kaatui omia aikojaan, eikä liity tapaukseen millään lailla.

Lähde

Ei kommentteja: