21.10.08

Iltalehti 21.10.2008

Miehen epäillään rikastuneen myymällä varastettua kuparia

Ulkomaalaisen miehen epäillään tienanneen noin 170 000 euroa myymällä varastamaansa kuparia.

Helsingin rikospoliisi otti epäillyn kiinni Helsingin Länsisatamassa syyskuussa. Miehen henkilöautosta ja peräkärrystä löytyi arvokas kuparilasti, kun hänen ajoneuvonsa tarkistettiin poliisin ja tullin järjestämässä valvontaiskussa.

Poliisin esitutkinnan mukaan mies on vienyt kuparia kahdeksasta eri paikasta Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Yksittäisten tapausten kohdalla vahingot vaihtelevat muutaman tuhannen ja usean kymmenentuhannen euron välillä. Kuparia on varastettu muun muassa erilaisilta teollisuusalueilta sekä varastokentiltä kesän ja syksyn aikana.

Tunnustanut varkaudet

Kuparivarkauksista epäilty mies on vangittuna. Helsingin rikospoliisin mukaan hän on pääsääntöisesti tunnustanut tekonsa. Metallinmyynnistä saamansa rahat epäilty on kertonut käyttäneensä elämiseen. Varkaudet tullaan aikanaan käsittelemään Porvoon käräjäoikeudessa.

Jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kari Pasanen muistuttaa, että metallivarkauksien korvausvaatimukset nousevat usein korkeiksi.

- Anastaessaan esimerkiksi kuparia sisältävää kumikaapelia, varas vie todellisuudessa myös koko sen teknologian, mitä kyseinen kaapeli sisältää. Tällöin kaapelin omistajien korvausvaatimuksissakin puhutaan aivan eri summista, kuin mitä romumetallin arvo on.

Lähde

Ei kommentteja: