25.8.08

Ilta-Sanomat 25.8.2008

Kymppitonnin kassoista siepannut jäi kiinni

Eri puolella Suomea ainakin yli 30 liikkeen kassoista yli 10 000 euroa anastanut rahansieppaaja tavoitettiin Kokkolasta.

Ulkomaalaisen siististi pukeutuneen noin 40-vuotiaan miehen rahansieppauksista tuli ensimmäisiä ilmoituksia poliisille 12. elokuuta Hämeenlinnasta.

Tämän jälkeen mies on liikkunut 13. ja 14. päivä elokuuta Itä-Suomessa Joensuu-Eno-Sotkamo -alueella.

Pohjois-Pohjanmaalla mies liikkui 15.-16. elokuuta Utajärvi-Liminka-Ylivieska -alueella.

Pohjanmaalla mies liikkui 16.-18 elokuuta Pietarsaari-Parkano-Ilmajoki -alueella. Varsinais-Suomessa mies liikkui 18.-19 elokuuta Uusikaupunk-Tammisaari-Inkoo -alueella. Mies palasi Pohjois-Suomeen 20.8. ja tuolloin hän liikkui Kemi-Tornio-Kemijärvi -alueella 20. - 22. elokuuta.

Mies liikkui hopeanharmaalla 4-ovisella VW Golf henkilöautolla jonka italialainen rekisterinumero on BE 046 BF.

Miehen toimintatapaan kuului, että hän ilmoitti kauppojen kassalla keräävänsä 20 ja 50 euron rahoja, joiden sarjanumero alkaa jollakin kirjaimella.

Mies pyysi kassaa tarkistamaan onko heidän kassassaan tähän sarjanumeroon kuuluvia rahoja.

Kassan suorittaessa pyydettyä tarkastusta, tuli mies itse selaamaan rahoja. Myöhemmin, kun kassan saldoa tarkastettiin, kävi ilmi, että kaupan kassasta puuttui rahaa.

Poliisi pyytää, että mikäli jollakin kaupalla on jäänyt tekemättä rikosilmoitus tämänkaltaisesta rikoksesta, on siitä tehtävä ilmoitus asuinpaikan poliisille, joka siirtää tapauksen tutkinnan Limingan poliisille.

Lähde

Ei kommentteja: