28.8.08

Helsingin Sanomat 28.8.2008 (2.)

Suomeen pyrkineet brittimiehet saivat syytteet terrorismista

LONTOO. Britannian pääministerin Gordon Brownin salamurhan suunnittelusta epäiltyjä kolmea blackburnilaismiestä vastaan on nostettu syytteet.

Miehet pidätettiin kaksi viikkoa sitten, kun heistä kaksi oli Manchesterin lentokentällä nousemassa Helsingin koneeseen. 22-vuotiasta miestä syytetään salamurhan suunnittelun lisäksi terroristijärjestö al-Qaidaan kuulumisesta ja terrorismiin kehottavan materiaalin levittämisestä.

21- ja 23-vuotiaita veljeksiä puolestaan epäillään terrorismiin liittyvien esineiden ja aineiston hallussapidosta. Kaikki syytetyt ovat pakistanilaista sukujuurta, mutta syntyneet Britanniassa.

Poliisin tutkimukset alkoivat tämän vuoden tammikuussa, kun ääri-islamistien internet-sivulle ilmestyi viesti, jossa uhattiin pääministerin henkeä. Ilmeisesti kyseessä on ollut enemmän uhkailu kuin pitkälle viety terrorijuoni.


Yhden syytetyn äiti kertoi The Daily Telegraph -lehdelle, että hänen poikansa on käynyt Suomessa opettamassa muslimeja jo pidemmän aikaa: "Hän oli tulossa Suomeen pyhäksi kuukaudeksi. Siellä piti olla suuri avajaisjuhla, mutta hän ei nyt päässyt. Hän on käynyt siellä jo kuuden vuoden ajan. Hän opettaa koko ajan ulkomailla."

Tänä vuonna Ramadan alkaa elokuun lopussa.

Lähde

Ei kommentteja: