29.8.08

Aamulehti 29.8.2008 (2.)

Terrorismista syytetty toimi Suomessa uskonnollisena johtajana
29.08. - 15:01 (Luotu: 15:01)


STT

Helsinki Britanniassa terrorismirikoksista syytetty mies oli käynyt Suomessa jo useana vuonna hoitamassa uskonnollisen johtajan eli imaamin tehtäviä. Ilta-Sanomien mukaan mies on pitänyt Suomen Islam-keskuksessa muslimien paastokuukauden eli ramadanin aikaan rukoushetkiä.

Mies oli tulossa imaamin tehtäviin myös tänä vuonna, mutta matka tyssäsi Manchesterin lentokentälle. Britannian poliisi pidätti lentokentällä 22-vuotiaan hartaaksi muslimiksi kuvaillun miehen sekä suunnilleen samanikäisen matkakumppanin. Myöhemmin poliisi pidätti vielä kolmannen samanikäisen miehen Accringtonissa.

Miesten epäillään lähettäneen tammikuussa islamilaiselle internetsivustolle viestin, jossa he uhkasivat tappaa Britannian pääministerin Gordon Brownin ja tämän edeltäjän Tony Blairin, jos maa ei vedä joukkojaan Irakista ja Afganistanista.

Suomeen saapui jutun vuoksi brittipoliiseja, jotka eivät Ilta-Sanomien tietojen mukaan löytäneet mitään viitteitä siitä, että miehet olisivat suunnitelleet terroritekoja Suomessa. Tutkijat ovat jo palanneet kotimaahansa.

Kolme Pohjois-Englannista kotoisin olevaa miestä asetettiin torstaina Britanniassa syytteeseen terrorismista.

Lähde

Ei kommentteja: