4.8.08

Aamulehti 4.8.2008

Kokaiiniliigan päätekijät yli viideksi vuodeksi kiven sisään

Tampereen kokaiiniremmin päätekijöiden posti kulkee vuosia Kylmäkosken vankilaan.

Yhdestätoista syytetystä neljä sai kiinteän tuomion ja kaksi yhdyskuntapalvelua ja ehdollista. Loput selviävät huumausaine-ja käyttörikoksistaan sakoilla.

Päätekijöiksi katsotuista hollantilainen Ahmed Jeblehbib, 36, ja tamperelainen Jamaleddine El Amrani, 31, saivat törkeistä huumausainerikoksista viiden vuoden ja kahden kuukauden tuomiot.

Tamperelainen Mahmoud Maher Ahmed, 28,saa rötöksistään kolme vuotta ja kaksi kuukautta. Kosovolaislähtöisen tamperelaisen tuomioksi käräjäoikeus määräsi tasan kaksi vuotta ehdotonta.

25-vuotias mies ilmoitti heti tyytymättömyytensä asianajajansa Asko Keräsen välityksellä. Nelikosta ensikertalainen on vain El Amrani, muilla on aiempia huumausainetuomioita.

Kun asianajaja Pertti Patrikainen näytti paperilta Jeblehbibille julistetun tuomion, mies tuskaantui silmin nähden. Muidenkin syytettyjen sekä yleisönä olleen lähipiirin ja tuttavien ilmeet kertoivat ahdistuksesta.

Liiga kuskautti Tampereelle 700 grammaa kokaiinia viime talven ja kevään aikana. Käräjäoikeus katsoi, ettei kyse kuitenkaan ollut laajamittaisesta järjestäytyneestä rikollisryhmästä, mitä syyttäjä piti koventamisperusteena.

Tuonti kysynnän mukaan

Tuomiolauselman mukaan porukalla ei ollut johtajaa, eikä sisäisiä käskyvaltasuhteita. Huumetta tuotiin maahan lähinnä kysynnän mukaan ja tuomittujen motivaationa oli oman edun hankkiminen.

Liigan tuottaman kokaiinin tukkuhinta oli Hollannissa 30 euroa grammalta. Välivaiheessa se vaihtoi omistajaa 80-90 eurolla. Tampereen bilemaailmassa kuluttajahinta hinta oli pärstäkertoimen mukaan 120-140 euroa.

Oikeudenkäynnin alussa kosovolaislähtöinen mies kiisti ensin kaiken, mutta muutti myöhemmin kertomustaan. Oikeudessa ilmeni, että mies pyrki poliisivankilassa tekemillään kirjoituksilla vaikuttamaan kanssasyytettyihin.

Lähde

Ei kommentteja: