22.10.07

Yle Uutiset 22.10.2007

Laajan maksukorttien kopiointijutun esitutkinta valmis

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi Suomen toistaiseksi suurimman paljastuneen maksukorttien kopiointijutun esitutkinnan.

Kortteja oli kopioitu miehittämättömien bensiiniasemien automaateilla heinä-elokuussa. Korteista tehdyillä kopioilla on nostettu rahaa automaateilla asioineiden ihmisten tileiltä Suomessa ja ulkomailla kaikkiaan noin 571 000 euroa. Rikoksista on epäiltyinä viisi romanialaista henkilöä. He ovat olleet vangittuina elokuun alusta alkaen.

Syytteet kahta epäiltyä kohtaan pitäisi nostaa lokakuun loppuun mennessä ja kolmea kohtaan marraskuun loppuun mennessä. Jutun laajuuden takia syytteet nostettaneen kaikkien osalta marraskuun aikana.

Kortteja on kopioitu ainakin Heinolan, Hämeenkosken, Joroisten, Juvan, Kouvolan, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Pieksämäen ja Tampereen alueen polttoainemittareilla.

Kopiointi onnistui niin, että automaatteihin asennetun laitteen avulla saatiin selville korttien tietoja ja tunnuslukuja. Niiden perusteella valmistettiin uusia kortteja, joilla sitten nostettiin rahaa automaateilla asioineiden tileiltä pääasiassa Etelä-Suomen, lähinnä Helsingin, Otto-automaateista. Nostoja on tehty myös Britanniassa, Saksassa, Italiassa ja Hollannissa sekä Romaniassa.

Kaikkiaan nostoja tai niiden yrityksiä on tehty Suomessa noin tuhat ja ulkomaillakin satoja.

Poliisi jatkaa muun muassa tekijöiden ulkomaisten yhteyksien selvittämistä.

Lähde

Ei kommentteja: