31.10.07

Iltalehti 31.10.2007

Kolmelle veljekselle murhasyyte

Mäntsälän tanssilavan raju surmatyö tuo murhasyytteen kolmelle veljekselle.

Yksi syytetyistä veljeksistä ampui uhria läheltä järeällä käsiaseella viisi kertaa. Uhri kuoli vammoihinsa Suurlavan sisäänkäynnillä.

Syyttäjä katsoo, että ampujan veljet osallistuivat teon suunnitteluun ja päätti nostaa myös heitä vastaan murhasyytteen.

- Tässä tekijäkumppanuus täyttyy, sanoo Lahden kihlakunnansyyttäjä Olli Sulkonen.

Kahden olinpaikkaa ei tiedetä

20-vuotias ampuja on vangittuna. Erikoisen tapauksesta tekee se, että kaksi muuta veljestä on vapautettu, ja näin he vastaavat murhasyytteeseen vapaalta jalalta. Vielä hankalammaksi asian tekee se, että 25- ja 27-vuotiailla miehillä on Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalaisuus, mutta he ilmeisesti oleilevat paljon Pohjois-Ruotsissa.

- Ei ole aivan tarkkaa tietoa heidän olinpaikastaan. Ei ole osoitteentarkkaa tietoa, Sulkonen sanoo.

Epäiltyjen haastaminen oikeuteen voi olla hankalaa ja kestää pitkään.

Motiivina romanisukujen riita?

Raaka ampuminen tapahtui juhannuspäivänä. Ampujaksi epäilty nuorin veli on tunnustanut aiheuttaneensa 18-vuotiaan helsinkiläismiehen kuoleman. Vanhemmat veljet olivat tekohetkellä autossa, jolla kolmikko pakeni tanssilavalta.

Miehet saatiin kiinni Hyvinkäältä puoli tuntia ampumisen jälkeen. Poliisi pysäytti Ruotsiin rekisteröidyn auton, koska osasi epäillä sillä olevan yhteyttä Mäntsälän verityöhön.

Poliisin mukaan teko liittyi kahden romanisuvun riitoihin.

- On viitteitä siitä, että motiivina olivat jonkinlaiset aiemmat riitaisuudet tiettyjen sukujen edustajien välillä, Sulkonen sanoo.

Syyttäjä ei halua käyttää sanaa "verikosto", mutta hänen mukaansa esitutkinnassa on saatu viitteitä verikostonomaisesta motiivista. Syytetyt kiistävät verikostomotiivin.

Tapaus käsitellään todennäköisesti Vantaan vankilassa. Käsittely kestää useita päiviä.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id74054.html