22.10.07

Helsingin Sanomat 22.10.2007

Lastensuojelu ottaa tarkkailuun Helsingissä kerjäävien perheiden lapset

Helsingin keskustan kerjäläiset puhuttavat.

Sosiaalivirasto aikoo ottaa Helsingissä kerjäävät itäeurooppalaiset aiempaa lähempään tarkkailuun. Tarkkailtavaksi joutuu muun muassa romanialaisperhe, joka on pitänyt kaksivuotiasta lasta mukana kadulla kerjäämässä.

Helsingin Sanomat kertoi muun muassa kerjäävästä Moldovanien perheestä sunnuntaina. Perheen isoäiti itse kertoi tulkin välityksellä, että kaksivuotias oli viettänyt edelliset vuorokaudet yötä myöten ulkona.

Se ei sosiaaliviraston perhepalvelujohtajan Raili Metsälän mukaan käy laatuun.

"Jos lapsi on vanhempiensa kanssa lämpimällä säällä, suhtaudumme asiaan aivan samalla tavalla kuin olisi kyseessä suomalaislapsi eli emme me siihen voi mennä väliin. Mutta nyt mennään kohti talvea, ja jos lapsi on öisin ulkona, tulemme puuttumaan asiaan", Metsälä sanoi maanantaina.

"Jos lapsi on jopa yötä taivasalla, meillä Suomessa ei voi siihen tyytyä."

Yleisö on varsin kärkevästi ottanut kielteisesti kantaa lapsen kanssa kerjäämiseen esimerkiksi Helsingin Sanomien verkkosivulla aiheesta kehkeytyneessä vilkkaassa keskustelussa. Myös Metsälä lupasi maanantaina, että lastensuojelun kenttäyksikkö tutkii lapsen tilanteen pian.

"Meidän on selvitettävä asia tietysti vanhempien kanssa yhdessä. Mahdollisesti on järjestettävä katto koko perheen päälle", Metsälä sanoi.

Metsälän mukaan joitakin perheitä on jo sosiaaliavun piiriin ilmaantunutkin. "Joistakin on jo kirjanpitoa olemassa. Jotkut perheet taas eivät apua haluakaan."

Lähde

Ei kommentteja: