12.6.06

Sydsvenskan 12.6.2006

Fängelse för hot om att slakta dotter

Pappan hotade att slakta sin 16-åriga dotter. Anledningen var att hon hade en pojkvän. I förmiddags dömdes den 41-åriga pappan till ett års fängelse för olaga hot.

MALMÖ. Den 16-åriga flickan hade stämt träff med sin pojkvän på Nydalatorget i Malmö i slutet av mars. Hon fick plötsligt syn på sin mamma och pappa som kom körandes i en bil. Föräldrarna sa åt henne att hoppa in i bilen och därefter startade en skräckfylld resa mot Oxie.

Under resan sade föräldrarna till dottern att det ville ha hennes begravning den dagen. När familjen anlände till ett skogsområde i närheten av Oxie trodde flickan att hennes pappa skulle mörda henne. Men en förbipasserande bil gjorde att pappan örfilade upp dottern.

Därefter körde familjen mot Malmö och vid Möllevångstorget lyckades flickan hoppa ur bilen och fly in på köpcentrat Leonard. Där gömde hon sig bakom disken i en butik. Men pappan hann upp henne och tog sig in bakom disken. Han greppade en brödkniv och enligt dottern sade han: ”I dag är det din slakt, gör jag inte det är jag ingen man”.

Dottern skrek för sitt liv och tillsammans med en vakt lyckades butiksbiträdet knuffa till pappan så att kniven föll till marken. Under händelsen i butiken hotade även pappan butiksbiträdet. Tingsrätten anser att mannen även ska dömas för detta brott. Pappan ska betala sammanlagt 32 000 kronor i skadestånd. Den 16-åriga dottern har omhändertagits av sociala myndigheter och befinner sig på hemlig ort.

Lähde

Ei kommentteja: